Najavljeni zastoji tokom januara

Toyota obustavlja proizvodnju zbog problema u snabdevanju

AutomobiliSvetVesti

20.12.2021 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Toyota obustavlja proizvodnju zbog problema u snabdevanju Toyota obustavlja proizvodnju zbog problema u snabdevanju
Korporacija Toyota Motor saopštila je rani jutros da će obustaviti proizvodnju u pet domaćih fabrika u januaru zbog problema u lancu snabdevanja, nestašice čipova... Toyota obustavlja proizvodnju zbog problema u snabdevanju

Korporacija Toyota Motor saopštila je rani jutros da će obustaviti proizvodnju u pet domaćih fabrika u januaru zbog problema u lancu snabdevanja, nestašice čipova i pandemije Covid-19.

Najveći japanski proizvođač automobila rekao je da će zastoj u fabrikama uticati na oko 20.000 vozila, ali da neće uticati na njihov godišnji cilj proizvodnje od devet miliona vozila, piše Reuters.

Prošle nedelje, Toyota je saopštila da planira veće smanjenje proizvodnje vozila u svojim pogonima u Severnoj Americi na 50.000 jedinica tokom januara zbog problema u lancu snabdevanja.

Ove najave dolaze tek nekoliko dana nakon saopštenja da će japanski gigant da se uključi u globalnu trku u proizvodnji električnih vozila, ulaganjem u iznosu od 35 milijardi američkih dolara do 2035. godine.

  • LJUBIŠA

    31.1.2022 #1 Author

    Na tržištu je opšti haos i nestašica sirovina.
    Isti probl ima i VOLVO, ali se o tome slabo priča.

    Odgovori

  • DANA

    31.1.2022 #2 Author

    zato svi voze nove dacije

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...