TRAMP KRITIKOVAO FAUČIJA: Njegova upozorenja nisu prihvatljiva

SvetVesti

14.5.2020 10:43 Autor: Vladimir Jokanović 0

TRAMP KRITIKOVAO FAUČIJA: Njegova upozorenja nisu prihvatljiva TRAMP KRITIKOVAO FAUČIJA: Njegova upozorenja nisu prihvatljiva
Američki predsednik Domald Tramp (Donald Trump) odbacio je kao „neprihvatljivo“ upozorenje epidemiologa i šefa kriznog štaba Bele kuće, Dr Entonija Faučija (Anthony Fauci) koji... TRAMP KRITIKOVAO FAUČIJA: Njegova upozorenja nisu prihvatljiva

Američki predsednik Domald Tramp (Donald Trump) odbacio je kao „neprihvatljivo“ upozorenje epidemiologa i šefa kriznog štaba Bele kuće, Dr Entonija Faučija (Anthony Fauci) koji je rekao da bi prerano otvaranje škola moglo da izazove novi talas zaraze korona virusom.

Kako prenosi BBC, Tramp je optužio Faučija da igra „na svim stranama“ i izrazio čuđenje zbog ocena koje je epidemiolog prethodno izneo u svedočenju pred kongresmenima u Senatu. Tramp je rekao da je „iznenađen“ Faučijevim odgovorima „posebno kada je reč o školama“.

Američki predsednik naveo je da bi „jedino bilo prihvatljivo“ dati starijim nastavnicima i profesorima još nekoliko nedelja za povratak u učionice. „Zato što je ovo bolest koja napada stare, ali (ne) malu decu i đake, pa pogledajte statistiku. Prilično je neverovatno“, dodao je Tramp.

U razgovoru sa zakonodavcima u Senatu Fauči je upozorio da bi prebrzo popuštanje mera izolacije moglo izazvati još više „patnje i smrti“. On se takođe pozvao na lekarske izveštaje u kojima se navodi da su neka deca teško pogođena inflamatornim sindromom koji bi mogao biti u vezi sa korona virusom. On je tom prilikom ocenio da ne misli „da su deca potpuno imuna“, kao i da veruje da je stvarni broj smrtnih slučajeva od zaraze Covid-19 veći od zvaničnog.

Tramp je prošle nedelje najavio raspuštanje krizne grupe Bele kuće koju predvodi Fauči i najavio „otvaranje Amerike“. Na pitanje novinara da li će stručnjaci radne grupe Bele kuće, poput Faučija ostati uključeni u napore borbe protiv širenja korona virusa, Tramp je odgovorio potvrdno i rekao da će i drugi lekari i stručnjaci biti uključeni u narednim fazama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...