TRAMP ODBIO DA POTPIŠE STIMULATIVNI FINANSIJSKI PAKET Ovo je sramota, naveo predsednik SAD

NovacSvetVesti

23.12.2020 10:51 Autor: Vladimir Jokanović 0

TRAMP ODBIO DA POTPIŠE STIMULATIVNI FINANSIJSKI PAKET Ovo je sramota, naveo predsednik SAD TRAMP ODBIO DA POTPIŠE STIMULATIVNI FINANSIJSKI PAKET Ovo je sramota, naveo predsednik SAD
Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) odbio je da potpiše krizni zakon o finansijskoj pomoći nazivajući ga „sramotnim“ i pozvao Kongres da poveća stimulativne... TRAMP ODBIO DA POTPIŠE STIMULATIVNI FINANSIJSKI PAKET Ovo je sramota, naveo predsednik SAD

Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) odbio je da potpiše krizni zakon o finansijskoj pomoći nazivajući ga „sramotnim“ i pozvao Kongres da poveća stimulativne isplate pojedincima sa 600 na 2.000 dolara i da izbaci „rasipničke i nepotrebne stavke“.

Njegov potez je iznenađujući, nakon što je Kongres posle višemesečnih pregovora dvopartijskim dogovorom odobrio stimulativni paket u iznosu od oko 900 milijardi evra za ublažavanje ekonomiskih posledica pandemije. „Ovaj paket koji sada planiraju da pošalju na moj sto je puno drugačiji od očekivanog. Ovo je zapravo sramota“, poručio je Tramp u video poruci iz Bele kuće, koju je objavio na Twitteru.

Tramp je naveo da krizni paket koji je nazvan „za pomoć od kovida“ nema gotovo nikakve „veze sa kovidom“. „Ovaj račun sadrži 85,5 miliona dolara za pomoć Kambodži, 1,3 milijarde za egipatsku vojsku koja će kupiti isključivo rusku vojnu opremu, za demokratiju u Pakistanu 25 miliona i 505 miliona za Belize, Kostariku, El Salvador, Gvatemalu, Honduras, Nikaragvu i Panamu“, naveo je Tramp.

On je pitao zašto je Kennedy Center, kompleks scenskih umetnosti u Vašingtonu primio 40 miliona dolara kada nije otvoren, više od milijardu dolara dodeljeno je muzejima i galerijama u glavnom gradu SAD. „Zatražiću od Kongresa da odmah ukloni nepotrebne stavke iz ovog paketa i da mi pošalju reviziju. Ukoliko to ne učine, onda će iduća administracija morati da odobri paket (pandemijske) pomoći, a možda ću ja biti ta iduća administracija“, rekao je Tramp.

Novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) trebalo bi 20. januara da preuzme dužnost, ali Tramp i dalje tvrdi da su izbori bili nelegalni i ističe da ne priznaje njihove rezultate. Elektorski koledž potvrdio je prošle nedelje pobedu demokratskog kandidata Bajdena.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...