CGI Merchant Group preuzima zakup istorijske građevine

Tramp prodao porodični hotel za 375 miliona dolara

LifestyleLuksuzVesti

15.11.2021 09:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Tramp prodao porodični hotel za 375 miliona dolara Tramp prodao porodični hotel za 375 miliona dolara
Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp (Donald Trump) postigao je dogovor prema kome će prodati svoj porodični hotel u Vašingtonu za 375... Tramp prodao porodični hotel za 375 miliona dolara

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp (Donald Trump) postigao je dogovor prema kome će prodati svoj porodični hotel u Vašingtonu za 375 miliona dolara, prenosi Reuters, pozivajući se na Wall Street Journal.

Kako se navodi, investiciona firma CGI Merchant Group, sa sedištem u Majamiju, dobila je ugovor o preuzimanju zakupa.

Internacionalni hotel “Tramp” je istorijska zgrada koja je nekoliko blokova udaljena od Bele kuće, a koju Trampova organizacija zakupljuje od Vlade SAD. Hotel je popularno mesto okupljanja stranih zvaničnika, kao i Trampovih pristalica.

Wall Street Journal izveštava da CGI namerava da ukloni Trampovo ime, kao i da je kompanija postigla dogovor sa lancem hotela Hilton Worldwide Holdings, pa će prostor urediti i rebrendirati grupa Waldorf Astoria pod okriljem ovog holdinga.

Prošlog meseca, iz Komiteta američkog Predstavničkog doma za reformu i nadzor saopšteno je da novootkriveni dokumenti vlade pokreću “problematična” pitanja u vezi sa hotelom.

Kako navode iz komiteta, Tramp je u toku predsedničkog mandata prijavio prihod hotela veći od 150 miliona dolara. Međutim, ovaj biznis mu je odneo preko 70 miliona dolara.

Komitet je otkrio da je hotel od stranih vlada primio isplate od preko 3,7 miliona dolara, odnosno oko 7.400 noćenja, što potencijalno predstavlja sukob interesa.

Hotel “Tramp” je, posle Vašingtonskog spomenika, druga najviša zgrada u američkoj prestonici. Pre nego što je postala hotel, ova građevina je bila sedište američke pošte.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...