Odbor britanske kompanije glasao protiv preuzimanja koje bi umanjilo njenu vrednost

Transportna kompanija FirstGroup odbila ponudu vrednu 1,23 milijarde funti

InvesticijeNovacSvetVesti

9.6.2022 19:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Transportna kompanija FirstGroup odbila ponudu  vrednu 1,23 milijarde funti Transportna kompanija FirstGroup odbila ponudu  vrednu 1,23 milijarde funti
Kompanija FirstGroup odbila je ponudu za preuzimanje vrednu 1,23 milijarde funti, koju je dala firma privatnog kapitala, saopštivši da ovakav ugovor značajno umanjuje vrednost... Transportna kompanija FirstGroup odbila ponudu  vrednu 1,23 milijarde funti

Kompanija FirstGroup odbila je ponudu za preuzimanje vrednu 1,23 milijarde funti, koju je dala firma privatnog kapitala, saopštivši da ovakav ugovor značajno umanjuje vrednost britanske transportne grupe.

Iz kompanije koja je listirana u okviru FTSE 250 indeksa prošlog meseca je potvrđeno da je primila niz neželjenih i uslovnih predloga od grupe I Squared Capital, firme koja se fokusira na investiranje u infrastrukturu, piše Financial Times.

Prema navodima britanske transportne firme, ponuda je uključivala novčanu komponentu od 118 penija po akciji i pravo na deonice u vrednosti do 45,6 penija po akciji na osnovu potencijalnih isplata od prodaje poslovnica US transit i Greyhound.

Ukupna ponuda od 163,6 penija po akciji, koju je upravni odbor ove nedelje jednoglasno odbio, ukazuje na to da bi procenjena vrednost kompanije FirstGroup bila 1,23 milijarde funti. Kako navode iz kompanije, upravni odbor je zaključio da novčana komponenta od 118 penija po akciji značajno umanjuje trenutno poslovanje i izglede transportnog preduzeća.

Iz FirstGroup kompanije dodaju i da komponenta vezana za pravo na deonice od 45,6 penija po akciji deoničarima ne uliva sigurnost.

  • GOCA BG

    9.6.2022 #1 Author

    Ne odgovaraju im uslovi i nije im u interesu,razumljivo…

    Odgovori

  • MARKO7

    10.6.2022 #2 Author

    Pa to njih i ne zanima toliko…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...