TRGOVINSKI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI TOKOM VIKENDA RADE DO 20 SATI, ODLUČILA VLADA SRBIJE Povećana kontrola poštovanja epidemioloških mera

IzdvajamoSrbijaVesti

26.12.2020 08:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

TRGOVINSKI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI TOKOM VIKENDA RADE DO 20 SATI, ODLUČILA VLADA SRBIJE Povećana kontrola poštovanja epidemioloških mera TRGOVINSKI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI TOKOM VIKENDA RADE DO 20 SATI, ODLUČILA VLADA SRBIJE Povećana kontrola poštovanja epidemioloških mera
Tokom predstojećeg vikenda moguć je rad do 20 sati trgovinskim i ugostiteljskim objektima, uz povećanu kontrolu poštovanja epidemioloških mera, odllučila je Vlada Srbije. To... TRGOVINSKI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI TOKOM VIKENDA RADE DO 20 SATI, ODLUČILA VLADA SRBIJE Povećana kontrola poštovanja epidemioloških mera

Tokom predstojećeg vikenda moguć je rad do 20 sati trgovinskim i ugostiteljskim objektima, uz povećanu kontrolu poštovanja epidemioloških mera, odllučila je Vlada Srbije.

Foto: Tanjug

To je predviđeno izmenjenom Uredbom o sprečavanju i suzbijanju zarazne bolesti Covid-19, koja se odnosi na vikend 26. i 27. decembar, a koju je vlada usvojila na sednici u petak popodne, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Novim merama obuhvaćeni su zatvoreni trgovinski centri i slični objekti u kojima se obavlja delatnost trgovine na malo, a čija je površina veća od 300 kvadratnih metara. U tom prostoru maksimalan broj posetilaca ograničava se na jednog posetioca na devet kvadratnih metara.

Foto: Pixabay.com

Redari će biti u obavezi da kontrolišu poštovanje epidemioloških mera u objektima – nošenje maski, držanje fizičke distance i broj dozvoljenih posetilaca, navodi se u saopštenju.

Na terenu će biti angažovan povećan broj sanitarnih inspektora, koji će kontrolisati poštovanje mera u objektima i hotelima, naročito na Kopaoniku i Zlatiboru.

  • Goca Bg

    26.12.2020 #1 Author

    Ne znam kad bi ljudi kupili druge stvari da nisu produzili…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...