srbija beleži skok deviznog priliva od turizma

Turistički sektor na dobrom putu za oporavak

BiznisSrbijaTurizamVesti

21.8.2021 15:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Turistički sektor na dobrom putu za oporavak Turistički sektor na dobrom putu za oporavak
Za oporavak prihoda od turizma biće potrebna još jedna godina, ali ovogodišnji podaci ukazuju da je sektor na dobrom putu, izjavila je u subotu... Turistički sektor na dobrom putu za oporavak

Za oporavak prihoda od turizma biće potrebna još jedna godina, ali ovogodišnji podaci ukazuju da je sektor na dobrom putu, izjavila je u subotu ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Matić je tokom gostovanja na RTS-u navela da se strani turisti vraćaju kod nas, da Srbija beleži skok deviznog priliva od turizma od 33 odsto međugodišnje i da je on za sada dostigao 650 miliona evra.

„Mi smo sada na 50 odsto u odnosu na 2019. godinu, tu govorim o podacima za prvih šest meseci, još nemamo statistiku za poslednja dva meseca, koji su bili udarni. Nama su i septembar i (zima) tradicionalno dobri, a u zavisnosti od situacije, mi možemo da ostvarimo 70 odsto rezultata naše rekordne godine“, navela je Matić.

Ona je dodala i da je registrovano 4,6 miliona noćenja stranih turista, kao i da se beleži rast broja domaćih turista za 45 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...