postoji ideja da se izgradi i stakleni most na najužem mestu Dunava

Obnova puta Golubac – Donji Milanovac 1,3 milijarde dinara

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

21.8.2021 13:26 Autor: Gordana Bulatović 0

Obnova puta Golubac – Donji Milanovac 1,3 milijarde dinara Obnova puta Golubac – Donji Milanovac 1,3 milijarde dinara
Kompletna Dunavska magistrala biće obnovljena do kraja juna naredne godine, a postoji i ideja da se izgradi stakleni most, na mestu gde je Dunav... Obnova puta Golubac – Donji Milanovac 1,3 milijarde dinara

Kompletna Dunavska magistrala biće obnovljena do kraja juna naredne godine, a postoji i ideja da se izgradi stakleni most, na mestu gde je Dunav najuži, na visini od 310 metara, koji bi spojio srpsku i rumunsku obalu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je obišao radove na obnovi puta Golubac-Donji Milanovac, dužine 55,5 kilometara, koji su počeli pre nekoliko dana. Vrednost radova iznosi oko 1,3 milijarde dinara, prenosi RTS. 

Predsednik je istakao da je cilj da ceo put od Golupca, preko Velikog Gradišta, Donjeg Milanovca, do Kladova, bude potpuno nov.

Za sada nema novca da se izgradi stakleni most preko Dunava, ali Vučić se nada da bi u razgovoru sa rumunskom stranom mogao da se realizuje ovaj projekat.

Obnovu saobraćajnice Donji Milanovac-Golubac finansiraju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja ibinfrastrukture i JP „Putevi Srbije“. Rok za završetak radova je 19. april 2022. godine.

JP PUTEVI SRBIJE

BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 282, 11050 Beograd (Zvezdara), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
446.728.088,57 ( 2020)
Broj zaposlenih:
( 2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...