novi povod za tenzije u mediteranskom moru?

Turska podnela zahtev za iskopavanje nafte

SvetVesti

9.7.2021 13:25 Autor: Miljan Paunović 0

Turska podnela zahtev za iskopavanje nafte Turska podnela zahtev za iskopavanje nafte
Turska državna kompanija TPAO podnela je zahtev za dobijanje dozvole da vrši iskopavanja nafte u istočnom Mediteranu, saopštilo je tursko Ministarstvo energetike. Kako se... Turska podnela zahtev za iskopavanje nafte

Turska državna kompanija TPAO podnela je zahtev za dobijanje dozvole da vrši iskopavanja nafte u istočnom Mediteranu, saopštilo je tursko Ministarstvo energetike.

Kako se navodi TPAO planira da vrši iskopavanja na tri lokacije koje se nalaze u tirskim teritorijalnim vodama, nedaleko od obale Silifke u provinciji Mersin, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Prošle nedelje turski predsednik Redžep Tajip Erdogan (Recep Tayyip Erdoğan ) najavio je početak iskopavanja nafte u regionu istočnog Mediterana.

Turska je u sporu sa Grčkom i Kiprom oko iskopavanja u istočnom Mediteranu, a tenzije su se rasplamsale prošle godine zbog turskih namera da vrše iskopavanja u toj oblasti, na granici sa teritorijalnim vodama te dve zemlje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...