Savet akcionarima da glasaju za prodaju

Twitter oberučke prihvata Maskovu ponudu

BiznisInvesticijeNovacSvetVesti

22.6.2022 10:12 Autor: Vladimir Jokanović 4

Twitter oberučke prihvata Maskovu ponudu Twitter oberučke prihvata Maskovu ponudu
Upravni odbor kompanije Twitter preporučio je svojim akcionarima da glasaju za predloženu prodaju po ceni od 44 milijarde dolara, koliko je ponudio milijarder Ilon... Twitter oberučke prihvata Maskovu ponudu

Upravni odbor kompanije Twitter preporučio je svojim akcionarima da glasaju za predloženu prodaju po ceni od 44 milijarde dolara, koliko je ponudio milijarder Ilon Mask (Elon Musk).

Odbor je jednoglasno „odlučio da je sporazum o spajanju preporučljiv i da su spajanje i druge transakcije predviđene sporazumom o spajanju poštene, preporučljive i u najboljem interesu Twittera i njegovih akcionara“, navedeno je u podnesku Agenciji za hartije od vrednosti, prenosi Business Insider.

Upravni odbor kompanije Twitter još nije odredio datum za glasanje o ponudi koju je Mask uputio u aprilu. On je ponudio 54,20 dolara po akciji za preuzimanje kompanije. Međutim, akcije kompanije od tada su oslabile zajedno sa širom rasprodajom na berzanskom tržištu.

Prošle nedelje vrednost akcija Twittera pala je na oko 38 dolara, što je 34 odsto niže od Maskove ponude.

Dogovor o preuzimanju, odnosno kupoprodaji, ne teče glatko. Mask je ranije ovog meseca zapretio da će u potpunosti odustati od ugovora nakon što je optužio Twitter da mu nije pružio verodostojne podatke o lažnim i spam nalozima na društvenoj mreži, skrivajući njhov stvaran broj.

Twitter je odgovorio da ostaje privržen dogovoru i da postupa po Maskovim zahtevima za informacijama. Mask je u utorak izjavio da i dalje traži jasnije podatke o pravom broju stvarnih korisnika popularne društvene mreže.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...