Milijarder ponudio više od 40 milijardi dolara za slobodu govora

Mask želi svih 100 odsto akcija Twittera

BiznisNovacSvetVesti

14.4.2022 14:17 Autor: Vladimir Jokanović 2

Mask želi svih 100 odsto akcija Twittera Mask želi svih 100 odsto akcija Twittera
Američki milijarder i izvršni direktor Tesle Ilon Mask (Elon Musk) ponudio je u četvrtak 41,4 milijarde dolara za kupovinu kompanije Twitter. Maskova ponuda iznosi... Mask želi svih 100 odsto akcija Twittera

Američki milijarder i izvršni direktor Tesle Ilon Mask (Elon Musk) ponudio je u četvrtak 41,4 milijarde dolara za kupovinu kompanije Twitter. Maskova ponuda iznosi 54,20 dolara po akciji. On se pismom obratio predsedniku kompanije Twitter Bretu Tejloru (Bret Taylor), navodeći da je njegova ponuda konačna.

„Uložio sam u Twitter jer verujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodu govora širom sveta i verujem da je sloboda govora društveni imperativ za funkcionalnu demokratiju“, naveo je Mask u pismu, prenosi Yahoo Finance.

Mask, koji je nedavno otkupio 9,2 odsto kompanije Twitter, naveo je da je u međuvremenu shvatio da kompanija neće ni napredovati ni služiti ovom društvenom imperativu u svom trenutnom obliku. Prema njegovim rečima, Twitter treba da se transformiše u privatnu kompaniju.

„Kao rezultat toga, nudim da kupim 100 procenata Twittera za 54,20 dolara po akciji, uz 54 odsto premije u odnosu na dan pre nego što sam počeo da ulažem u Twitter i 38 odsto premije u odnosu na dan pre nego što je moja investicija objavljena. Moja ponuda je moja najbolja i konačna ponuda i ako ne bude prihvaćna, morao bih da preispitam svoju poziciju akcionara“, naveo je Mask.

Mask je početkom aprila postao je jedan od najvećih akcionara Twittera, nakon što je preuzeo 9,2 odsto udela u pomenutoj kompaniji. Vrednost akcija Twittera porasla je za 26 odsto nakon vesti o Maskovoj investiciji. Procenjuje se da njegova imovina u Twitteru vredi oko 2,89 milijardi dolara.

  • MAJALG

    17.4.2022 #1 Author

    Covek jeenostavno samo zna da investita kako je najpametnije a ogroman novac mu to sve olaksava.

    Odgovori

  • HEPO

    10.12.2023 #2 Author

    Nedamo twoter

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...