Nekretnine i umetnine kao najsigurnije investicije

Ilon Mask preporučuje ulaganja u fizičku imovinu

Firme u fokusuInvesticijeU fokusuVesti

13.4.2022 20:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Ilon Mask preporučuje ulaganja u fizičku imovinu Ilon Mask preporučuje ulaganja u fizičku imovinu
Generalni direktor kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Musk) na svom Twitter profilu je prošlog meseca započeo niz u kome savetuje svoje pratioce da ulažu... Ilon Mask preporučuje ulaganja u fizičku imovinu

Generalni direktor kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Musk) na svom Twitter profilu je prošlog meseca započeo niz u kome savetuje svoje pratioce da ulažu u fizičku imovinu kada je inflacija visoka.

U svom tvitu, Mask navodi da je u vreme visoke inflacije mnogo bolje posedovati fizičku imovinu poput kuće ili akcija kompanije nego dolare, dodajući da on još uvek poseduje i ne želi da proda bitcoin, eter i doge, piše CNBC.

Najvažnija Maskova poruka je da fizička sredstva generalno predstavljaju najsigurniju investiciju kada je inflacija visoka.

Opštepoznata preporuka dobila je na težini kada ju je ponovio i “otac dogecoina”. Uzimajući u obzir da je inflacija u martu dostigla najviši nivo u poslednjih 40 godina, za investitore postaje veoma važno da obogate svoje portfolije ulaganjem u fizičku imovinu.

I pored toga što je Mask pomenuo ulaganje u kuću, nekretnine generalno važe za imovinu koja ima povoljan performans kada je inflacija visoka. Ovde se, pre svega, misli na kuće za jednu ili više porodica, skladišta i poljoprivredno zemljište.

Iako kupovina imanja trenutno nije najpovoljnija opcija za većinu investitora, postoji mogućnost kupovine udela u isparcelisanim imanjima, navodi se na sajtu Benzinga.

Pored ulaganja u nekretnine, kupovina umetničkih dela je takođe jedan od popularnih načina za čuvanje bogatstva.

To uopšte ne čudi, uzimajući u obzir da je u proteklih 25 godina ovakvo investiranje imalo bolji performans od S&P 500 indeksa, te da je stopa rasta u ovoj oblasti bila u proseku oko 23,2 odsto u godinama kada je inflacija bila oko tri odsto.

  • kaćica

    13.4.2022 #1 Author

    Nije rekao nikakvu novost.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    14.4.2022 #2 Author

    Koristan i iskren savet ilona Maska. Ulaganje u nekretnine i zemlju je svakako najbolji način da se očuva vrednost imovine jer se valute već godinama štampaju bez pokrića.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    14.4.2022 #3 Author

    Neznam samo gde je tu ulaganje u zlato jer je to uvek bio odličan način da se sačuva vrednost kapitala.

    Odgovori

  • MIROSLAV

    14.4.2022 #4 Author

    U imovinu, a i u zemlju, te nepokretnosti drže najveće vrednosti

    Odgovori

  • Emilija

    14.4.2022 #5 Author

    To se vec zna

    Odgovori

  • SNEZANA

    15.4.2022 #6 Author

    Uvek vredi imati neku nekretninu.

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    15.4.2022 #7 Author

    lako je igrati se sa ulaganjima kada si najbogatiji čovek na svetu velika većina ljudi u svetu živi na ivici siromaštva bolje bi mu bilo da 50 % imovine usmeri ka ljudima koji umiru od gladi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...