Najbogatiji čovek na svetu ponovo iznenadio tehnološku zajednicu

Ilon Mask odbio mesto u upravnom odboru kompanije Twitter

Hi-techNovacSvetVesti

11.4.2022 12:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Ilon Mask odbio mesto u upravnom odboru kompanije Twitter Ilon Mask odbio mesto u upravnom odboru kompanije Twitter
Iz kompanije Twitter je saopšteno da je Ilon Mask (Elon Musk) odlučio da se ne pridruži upravnom odboru ovog preduzeća, što je još jedan... Ilon Mask odbio mesto u upravnom odboru kompanije Twitter

Iz kompanije Twitter je saopšteno da je Ilon Mask (Elon Musk) odlučio da se ne pridruži upravnom odboru ovog preduzeća, što je još jedan iznenadni preokret u sagi koja već nedelju dana zaokuplja pažnju tehnološke zajednice.

Mask je održao više razgovora sa direktorima kompanije Twitter, ali je na kraju odlučio da odbije njihovu ponudu i zauzme mesto u upravnom odboru, napisao je u tvitu izvršni direktor društvene mreže Parag Agraval (Parag Agrawal). Prema njegovim rečima, Mask je svoju odluku saopštio 9. aprila, istog dana kada je trebalo da se zvanično pridruži odboru.

Izvršni direktor je naveo da veruje da je tako najbolje, te da će i pored prepreka koje kompaniji predstoje, njeni ciljevi i prioriteti ostati nepromenjeni.

Iznenadni preokret ponovo je podstakao špekulacije o Maskovim namerama vezanim za Twitter, uzimajući u obzir da je njegov udeo u društvenoj mreži tek nešto veći od devet odsto, što ga čini njenim najvećim deoničarem.

Kako navodi Bloomberg, ukoliko ne postane član odbora, Mask neće biti uključen u sporazum prema kome njegov udeo u kompaniji ne može biti veći od 14,9 odsto.

Najbogatiji čovek na svetu mogao bi postati predmet istrage američkih regulatora, uzimajući u obzir da je kupovinu dela kompanije Twitter objavio nekoliko dana kasnije nego što propisi dozvoljavaju, kao i zbog dokumentacije koja je tipično rezervisana za pasivna ulaganja. Ulazak u odbor kompanije u kratkom periodu nakon toga mogao je da zakomplikuje čitav proces.

  • Bella

    11.4.2022 #1 Author

    On moze da odbije koga hoce.

    Odgovori

  • GOCA BG

    11.4.2022 #2 Author

    Verovatno mu to nije u interesu sada…

    Odgovori

  • Pasparrtu

    11.4.2022 #3 Author

    Ocigledno je sa razlogom odbio.. Pa nije on bas toliko blesav covek, zna šta radi.

    Odgovori

  • kaćica

    13.4.2022 #5 Author

    Samo mu jos i Twitter treba.

    Odgovori

  • Maša

    18.4.2022 #6 Author

    A moze mu se

    Odgovori

  • JANA

    26.4.2022 #7 Author

    Covek gazda ,ispod casti biti biti u upravnom osboru ,samo konto je bitan

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...