Za kupovinu retkog dragog kamena biće raspisan tender

U Angoli otkriven potencijalno najveći ružičasti dijamant u poslednja tri veka

LifestyleLuksuzVesti

27.7.2022 19:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

U Angoli otkriven potencijalno najveći ružičasti dijamant u poslednja tri veka U Angoli otkriven potencijalno najveći ružičasti dijamant u poslednja tri veka
Redak ružičasti dijamant pronađen u Angoli mogao bi biti najveći dragi kamen otkriven u poslednja tri veka, navodi australijska rudarska kompanija Lucapa Diamond. Kamen... U Angoli otkriven potencijalno najveći ružičasti dijamant u poslednja tri veka

Redak ružičasti dijamant pronađen u Angoli mogao bi biti najveći dragi kamen otkriven u poslednja tri veka, navodi australijska rudarska kompanija Lucapa Diamond.

Kamen od 170 karata, koji je pronađen u rudniku Lulo, nazvan je “Ruža Lula” (“Lulo Rose”), navela je kompanija sa svojim partnerima Endiama E.P. i Rosas & Petalas u podnesku o razmeni, piše Bloomberg.

“Ovaj spektakularni ružičasti dijamant pronađen u rudniku Lulo još jednom je pokazao da je Angola važan igrač na svetskoj sceni”, naveo je ministar za mineralne resurse Angole Dijamantino Azevedo (Diamantino Azavedo).

Dijamant će biti prodat preko internacionalnog tendera koji će objaviti državna firma za trgovinu dijamantima Sodam.

Dijamanti u bojama, ređi od bezbojnih, u prethodnim godinama su dostizali rekordne cene.. Tako je plavi De Beers’ Cullinan dijamant na aukciji kuće Sotheby’s prodat u Hong Kongu za 57,5 miliona dolara, dok je ružičasti dragi kamen od 56,9 karata po imenu “Ružičasta zvezda” (“Pink Star”) 2017. godine u istom gradu prodat za 71,2 miliona dolara.

  • Ceca

    28.7.2022 #1 Author

    Stvarno impozantno izgleda,priroda je cudo

    Odgovori

  • GOCA BG

    14.8.2022 #2 Author

    Fascinantno! Trebao bi da bude u muzeju…

    Odgovori

  • TINA

    20.8.2022 #3 Author

    Ne treba nikome da se prodaje

    Odgovori

  • Moon

    28.8.2022 #4 Author

    Eto posla za Pink Pantere 😂 prelep kamen

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...