Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

U CRNOJ GORI KAZNE I DO 20.000 EVRA Rigorozno sankcionisanje zbog širenja korona virsa

RegionVesti

3.7.2020 10:19 Autor: Marija Jovanović 0

U CRNOJ GORI KAZNE I DO 20.000 EVRA Rigorozno sankcionisanje zbog širenja korona virsa U CRNOJ GORI KAZNE I DO 20.000 EVRA Rigorozno sankcionisanje zbog širenja korona virsa
Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore počela je sa rigoroznim kažnjavanjem ukoliko se prekrši neka od naredbi o sprečavanju širenja korona virusa.  Predviđene kazne... U CRNOJ GORI KAZNE I DO 20.000 EVRA Rigorozno sankcionisanje zbog širenja korona virsa

Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore počela je sa rigoroznim kažnjavanjem ukoliko se prekrši neka od naredbi o sprečavanju širenja korona virusa.  Predviđene kazne kreću se od 500 do 20.000 evra.

Nakon što je u Službenom glasu objavljen Zakon o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji je u četvrtak usvojen u crnogorskom parlamentu, iz Vlade je saopšteno da su kazne od 2.000 do 20.000 evra predviđene za pravno lice, od 200 do 2.000 evra za odgovorno lice u pravnom licu i od 350 do 6.000 evra za preduzetnika ako ne obezbede socilajnu distancu i zaštitnu opremu.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

U saopštenju se dodaje da su kazne od 500 do 2.000 evra predviđene za odgovorno fizičko lice u državnom organu, organu uprave, lokalne uprave i lokalne samouprave, a kazne od 100 do 2.000 evra predviđene su za svako fizičko lice koje se ne pridržava mera.

Nacionalno koordinaciono telo Crne Gore za zarazne bolesti (NKT) donelo je na sednici odluke o zabrani okupljanja na javnim i otvorenim površinama, ponovnom obaveznom korišćenju zaštitnih maski na javnim mestima i u zatvorenom prostoru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...