Od 2015. godine izvoz srpskog naoružanja i vojne opreme u UAE dostigao više od 500 miliona dolara

U Dubaiju ugovoreni novi poslovi za kompaniju Krušik

BiznisFirme u fokusuPoslovanjeSrbijaU fokusuVesti

23.2.2022 08:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

U Dubaiju ugovoreni novi poslovi za kompaniju Krušik U Dubaiju ugovoreni novi poslovi za kompaniju Krušik
Predstavnici kompanije Yugoimport SDPR i grupe EDGE iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su u Dubaiju ugovor o prodaji municije. Kako je prenelo Ministarstvo odbrane,... U Dubaiju ugovoreni novi poslovi za kompaniju Krušik

Predstavnici kompanije Yugoimport SDPR i grupe EDGE iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali su u Dubaiju ugovor o prodaji municije.

Kako je prenelo Ministarstvo odbrane, ugovor se „uglavnom“ odnosi na proizvode holding korporacije Krušik iz Valjeva što će, kako se navodi, značajno doprineti upošljavanju kapaciteta te fabrike u naredne dve godine.

„Plan je da se nakon realizacije tog ugovora saradnja dveju kompanija na proizvodnji ovakve municije nastavi u sličnom obimu na godišnjem nivou, kao i da se proširi na druge vrste proizvoda i tehnologija takve vrste u čemu će učestvovati Krušik, kao i druga preduzeća odbrambene industrije Srbije“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da su na sajmu bezposadnih platformi i tehnologija Umeks 2022 u Dubaiju preduzeća srpske namenske industrije predstavila napredak u razvoju i proizvodnji složenih sistema naoružanja za koje su oružane snage UAE do sada iskazivale interes, piše Danas.

„Dogovoreni su konkretni dalji zajednički potezi, pre svega iz oblasti naoružanih robotizovanih platformi i sistema za borbu protiv njih“, naglasilo je resorno ministarstvo.

Dodaje se da je od 2015. godine, kada je intenzivirana vojno-ekonomska saradnja sa UAE, izvoz srpskog naoružanja i vojne opreme kumulativno dostigao više od 500 miliona dolara.

„Postoji tendencija da se taj trend nastavi, posebno imajući u vidu da su izvršene demonstracije i opitovanja brojnih složenih sistema naoružanja i vojne opreme, sa potencijalno vrlo velikim iznosom ugovaranja“, istaknuto u saopštenju Ministarstva odbrane.

  • DANA

    25.2.2022 #1 Author

    Bas mi se to I ne dopada.

    Odgovori

  • kaćica

    18.4.2022 #2 Author

    Mnogo ce ljudi u Valjevu dobiti novi posao.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...