Udruženje potrošača predviđa da će svaka porodica u proseku na šoping potrošiti 171 evro

U Italiji počinje sezona letnjih rasprodaja

EULifestyleVestiZanimljivosti

1.7.2021 11:24 Autor: Marija Jovanović 2

U Italiji počinje sezona letnjih rasprodaja U Italiji počinje sezona letnjih rasprodaja
Sezona letnjih rasprodaja u Italiji počinje od 1. jula, a tačan datum zavisi od regije do regije.  I dok se trgovci nadaju da će... U Italiji počinje sezona letnjih rasprodaja

Sezona letnjih rasprodaja u Italiji počinje od 1. jula, a tačan datum zavisi od regije do regije.  I dok se trgovci nadaju da će preko popusta bar delimično nadoknaditi gubitke pretrpljene poslednjih meseci, udruženje potrošača Codaconas predviđa da će svaka italijanska porodica prosečno potrošiti 171 evro za šoping i da će sniženja biti 15 do 20 odsto viša nego prošle godine, prenosi Ansa.

„Nakon grozne godine, nadamo se da će se Italijani, u velikom broju, vratiti svom omiljenom sportu, šopingu. Ljudi imaju veliku volju za slobodom, zabavom, za povratkom u novu normalnost, a šoping je deo toga. Nadamo se da će se vratiti i kupovini u prodavnicama, u komšiluku, a smanjiti prinudnu online kupovinu“, izjavio je predsednik italijanske modne federacije Confcommercio, Renato Borgi (Renato Borghi).

Foto:Pexels.com

Zbog toga, od vlade očekuju „čvrst stav“ već na sledećem sastanku ministara finansija i guvernera centralnih banaka G20 u Veneciji, za uvođenje minimalnog globalnog poreza na prihode veb divova u zemljama u kojima posluju, kao i „temeljno rešenje za ravnotežu snaga na tržištu koje ne može ostati bez pravila“.

Mediji apeluju da je uvek dobro znati zlatna pravila za sigurnu kupovinu, odnosno kako se ponašati, na šta obratiti pažnju, koja prava kupac ima i kako izbeći prevaru.

Prema uputstvima, između ostalog, prodavac ima diskreciono pravo da odluči da li će robu kupljenu na rasprodaji menjati ili ne, ali i obavezu zamene ako je roba oštećena, takođe obavezu da izloži originalnu i novu, sniženu cenu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...