U KINI VIŠE NEĆE JESTI PSE Vlada predložila listu dozvoljenog mesa u ishrani

AgrobiznisBiznisEkologijaSvetU fokusuVestiZdravlje

10.4.2020 17:14 Autor: Julijana Vincan 0

U KINI VIŠE NEĆE JESTI PSE Vlada predložila listu dozvoljenog mesa u ishrani U KINI VIŠE NEĆE JESTI PSE Vlada predložila listu dozvoljenog mesa u ishrani
Ministarstvo poljoprivrede u Kini izdalo je preliminarnu listu životinja koje se smatraju podesnim za uzgajanje radi mesa i njegove upotrebe u ljudskoj ishrani. Na... U KINI VIŠE NEĆE JESTI PSE Vlada predložila listu dozvoljenog mesa u ishrani

Ministarstvo poljoprivrede u Kini izdalo je preliminarnu listu životinja koje se smatraju podesnim za uzgajanje radi mesa i njegove upotrebe u ljudskoj ishrani. Na ovoj listi nalaze se svinje, krave, kokoške i ovce, kao i „posebna vrsta stoke“ kao što su neke vrste jelena, alpaka i nojeva. Dve vrste lisica, rakuna i kuna moći će da se drže kao stoka, ali ne radi upotrebe njihovog mesa u ljudskoj ishrani.

Na ovoj listi ne pominju one vrste životinja za koje naučnici sumnjaju da su prenele korona virus na ljude, kao što su pangolini, odnosno ljuskavci, slepi miševi i cibetke.

Pasa takođe nema na listi, a usvajanje ove odredbe moglo bi da označi pobedu aktivista za zaštitu prava životinja koji ističu da se psi svuda u svetu smatraju kućnim ljubimcima.

Peking je privremeno zabranio trgovinu mesom divljih životinja usled izbijanja epidemije korona virusa zbog koje je zaraženo više od 1,6 miliona ljudi širom sveta.

Lista će biti dopunjavana, a građani imaju pravo da ulože prigovor do 8. maja. Podsetimo, jedna od teorija o nastanku korona virusa govori da je virus stigao od zaraženih slepih miševa na pijaci u Vuhanu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...