Globalni samit Svetskog saveta za putovanja i turizam okupio 3.000 delegata

U narednoj deceniji 126 miliona novih radnih mesta u sektoru turizma

Bolji posaoSvetTurizamVesti

1.12.2022 13:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

U narednoj deceniji 126 miliona novih radnih mesta u sektoru turizma U narednoj deceniji 126 miliona novih radnih mesta u sektoru turizma
Turizam će kreirati 126 miliona radnih mesta u narednoj deceniji, poručeno je na Globalnom samitu Svetskog saveta za turizam i putovanja (WTTC) u Rijadu.... U narednoj deceniji 126 miliona novih radnih mesta u sektoru turizma

Turizam će kreirati 126 miliona radnih mesta u narednoj deceniji, poručeno je na Globalnom samitu Svetskog saveta za turizam i putovanja (WTTC) u Rijadu.

Globalni turistički lideri su na samitu istakli važnost partnerstava vlada u stvaranju sigurnije, otpornije i održivije budućnosti za sektor turizma tokom otvaranja panel sesija.

Samit na temu Putovanja za bolju budućnost otvorio je ministar turizma Saudijske Arabije Ahmed el Katib (Ahmed Al-Khateeb), koji je rekao da će turizam stvoriti 126 miliona radnih mesta u narednoj deceniji.

„Ovde u Rijadu okupili smo više ministara turizma i izvršnih direktora nego ikada ranije. Uhvatimo ovu priliku i iskoristimo je mudro. Partnerstvo u javnom i privatnom sektoru mora biti na prvom mestu da bi se pokrenule akcije koje će koristiti svima”, rekao je El Katib.

Predsednica i izvršna direktorka WTTC Džulija Simson (Julia Simpson) navela je da je ovaj događaj okupio najmoćnije lidere na svetu iz oblasti turizma i putovanja kako bi diskutovali obezbedili dugoročnu budućnost sektora, što je od presudne važnosti za ekonomije, poslove i životni standard širom sveta.

Ministar investicija Saudijske Arabije Kalid el Fatih (Khalid Al-Falih) ocenio je da turizam utiče na sve aspekte ekonomije, od zdravlja do inovacija.

„Videli smo tokom pandemije da, ako sektor turizma gubi, svi gube. Efekat prelivanja je prilično neverovatan. To je deo naše diverzifikacije i mi ulažemo u to za veće dobro”, rekao je El Falih.

U panel sesijama učestvovali su globalni turistički lideri, uključujući generalnog sekretara Svetske turističke organizacije UNWTO Zuraba Polikašvilija (Zurab Pololikashvili), izvršnog direktora Evropske komisije za putovanja ETC Eduarda Santandera (Eduardo Santander), generalnog direktora kompanije Marriott International Entonija Kapuana (Anthony Capuano), kao i bivšeg generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban Ki Muna (Ban Ki-moon) i bivšu premijerku Velike Britanije Terezu Mej (Theresa May).

Globalni samit WTTC-a je najznačajniji događaj u oblasti putovanja i turizma. Ove godine je okupio skoro 3.000 delegata iz 140 zemalja učesnica.

  • TATJANA

    2.12.2022 #1 Author

    Sektor turizma u procvatu ako ga ne strefi neki novi virus

    Odgovori

  • LUKA

    3.12.2022 #2 Author

    Super bice dosta novih radnih mesta znacice za mlade

    Odgovori

  • GOCA BG

    4.12.2022 #3 Author

    To su samo predvidjanja,sve zavisi od celokupne situacije…

    Odgovori

  • Tina

    4.12.2022 #4 Author

    Turizam je interesantan, ali zahteva I sigurnost I stabilnost zemlje, da bi se razvijao

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...