Pročlog juna vrednost zamrznute imovine bila 5,2 milijarde evra

U Nemačkoj zamrznuto 3,9 milijardi evra ruske imovine

EUVesti

16.5.2024 16:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U Nemačkoj zamrznuto 3,9 milijardi evra ruske imovine U Nemačkoj zamrznuto 3,9 milijardi evra ruske imovine
U Nemačkoj je do sada zamrznuta ruska imovina vredna 3,9 milijardi evra, saopštilo je u sredu u Berlinu ministarstvo finansija, a prenela agencija DPA.... U Nemačkoj zamrznuto 3,9 milijardi evra ruske imovine

U Nemačkoj je do sada zamrznuta ruska imovina vredna 3,9 milijardi evra, saopštilo je u sredu u Berlinu ministarstvo finansija, a prenela agencija DPA.

Portparolka ministarstva je navela da se radi o novcu, deonicama i drugoj imovini, poput jahti, sankcionisanih pojedinaca, organizacija i preduzeća.

Prošlog juna je vlada je na upit odgovorila da je vrednost zamrznute ruske imovine 5,2 milijardi evra.

Portparolka je razliku objasnila fluktuacijama na tržištu. Na promenu je uticalo i to što je Evropska unija pojedine osobe ili organizacije u međuvremenu oslobodila sankcija.

Kancelar Olaf Šolc (Scholz) je ranije nagovestio da će zarada, na primer od kamata na deponovani novac, od upravljanja zaplenjenom imovinom u EU ići na kupovinu oružja Ukrajini.

To je, procenjuje se, nekoliko milijardi evra godišnje. U EU je, prema podacima Evropske komisije, zamrznuto oko 210 milijardi evra samo ruske centralne banke.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.