Zbog dopremanja neophodnih energenata i opreme

U Obrenovcu planirana izgradnja pristaništa za potrebe TENT-a

InfrastrukturaInvesticijeSrbijaVesti

25.8.2022 15:21 Autor: Stanislav Stanišić 6

U Obrenovcu planirana izgradnja pristaništa za potrebe TENT-a U Obrenovcu planirana izgradnja pristaništa za potrebe TENT-a
Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju lučkog područja pristaništa za sopstvene potrebe u Obrenovcu u skladu sa Strategijom razvoja vodnog saobraćaja od 2015.... U Obrenovcu planirana izgradnja pristaništa za potrebe TENT-a

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju lučkog područja pristaništa za sopstvene potrebe u Obrenovcu u skladu sa Strategijom razvoja vodnog saobraćaja od 2015. do 2025. godine, dokumentima prostornog i urbanističkog planiranja i planskim dokumentima koji se odnose na upravljanje vodama.

„Pomenuta Uredba utvrđuje lučko područje za izgradnju pristaništa za sopstvene potrebe u Obrenovcu, koje će se koristiti isključivo za potrebe Termoelektrane “Nikola Tesla A“, i to za dopremanje neophodnih energenata ili opreme“, navode za Biznis.rs iz Agencije za upravljanje lukama.

Kako ističu, ovaj projekat se ne odnosi na planove za uspostavljanje linijskog saobraćaja putnika od Obrenovca do Grocke. Inače, Uredba je doneta 18. avgusta, a stupa na snagu u petak, 26. avgusta.

Što se tiče razvojnih projekata u vodnom saobraćaju, Agencija je u prethodnom periodu ostvarila niz značajnih investicija.

„U teretnom vodnom saobraćaju u toku je dalja izrada projektne dokumentacije za izgradnju terminala za rasute terete u Krnjači. Pored toga, završena je Studija opravdanosti sa idejnim projektom kao i Studija o proceni uticaja na životnu sredinu za proširenje luke u Sremskoj Mitrovici“, ističu u Agenciji za upravljanje lukama.

Kada je reč o međunarodnom putničkom saobraćaju, Agencija je uložila sredstva u izradu projektno-tehničke dokumentacije za proglašenje lučkog područja marine u Smederevu, kao i u izgradnju infrastrukture međunarodnih putničkih pristaništa u Sremskoj Mitrovici, Šapcu i Velikom Gradištu (Ram).

Osim toga, u skladu sa Memorandumom o razumevanju u oblasti unapređenja nautičkog turizma, Agencija za upravljanje lukama i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija zajednički rade na izradi tehničke dokumentacije za izgradnju marine u Velikom Gradištu.

  • Anna

    25.8.2022 #1 Author

    Samo nek se gradi…
    Narod je to već platio.

    Odgovori

  • GOCA BG

    25.8.2022 #3 Author

    Tako i treba,sami ulaganja i da se gradi…

    Odgovori

  • VOJKAN

    26.8.2022 #4 Author

    Samo ako će da bude na korist firme

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    26.8.2022 #5 Author

    Svakako će se ovako napraviti uštede u troškovima transporta na duži rok.

    Odgovori

  • MarijaS

    26.8.2022 #6 Author

    Super.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...