merna kola će u tom periodu prolaziti najvećim brzinama

U periodu od 5. do 18. februara nastavljaju se testiranja na pruzi Beograd-Novi Sad

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

4.2.2022 18:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

U periodu od 5. do 18. februara nastavljaju se testiranja na pruzi Beograd-Novi Sad U periodu od 5. do 18. februara nastavljaju se testiranja na pruzi Beograd-Novi Sad
Od subote, 5. februara nastavljaju se dinamička testiranja na pruzi za velike brzine Beograd-Novi Sad, koja će trajati do 18. februara, saopšteno je u... U periodu od 5. do 18. februara nastavljaju se testiranja na pruzi Beograd-Novi Sad

Od subote, 5. februara nastavljaju se dinamička testiranja na pruzi za velike brzine Beograd-Novi Sad, koja će trajati do 18. februara, saopšteno je u petak iz Infrastruktura železnice Srbije.

U saopštenju se navodi da će na delu dvokolosečne pruge Beograd Centar-Stara Pazova, od subote do 18. februara svakodnevno u periodu od 6.30 do 17.30 sati biti obustavljen železnički saobraćaj na levom šinskom koloseku, između železničkih stanica na relaciji Beograd Centar-Stara Pazova-Golubinci, odnosno dnuž čitave pruge za velike brzine Beograd-Novi Sad, prenosi Beta.

„Dinamička testiranja brze pruge i u narednih četrnaest dana obavljaće merna kola specijalizovane kompanije Nemačkih železnica ‘Deutsche Bahn Systemtechnik’, koja je angažovana za realizaciju ovog posla“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će merna kola svakodnevno više puta prolaziti trasom brze pruge najvećim brzinama.

Infrastruktura železnice Srbije a.d.

NEMANJINA 6, 11000 Beograd (Savski Venac), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
119.148.547,12 (2020)
Broj zaposlenih:
5.648 (2020)

Infrastruktura železnice Srbije upozorava građane da je pešacima i drumskim vozilima zabranjeno prelaženje preko pruge za velike brzine Beograd-Novi Sad na nedozvoljenim mestima, na „divljim“ prelazima i na nepropisan način.

  • Zorica S.

    4.2.2022 #1 Author

    Krajnje je vreme da se i kod nas ubrza prevoz zeleznicom,puno uspeha u prvim testovima….

    Odgovori

  • MAJA

    4.2.2022 #2 Author

    Nadamo se boljoj infrastrukturi i u železničkom saobraćaju

    Odgovori

  • DANIJELA

    4.2.2022 #3 Author

    Zeleznicki saobracaj je jako vazan za svaku zemlju pa i nasu i dobro je sto se radi na poboljsanju istog jer ce svima znaciti.

    Odgovori

  • STEFAN

    5.2.2022 #4 Author

    Nadajmo se da ce sto pre sve da zavrse

    Odgovori

  • Anna

    5.2.2022 #5 Author

    Iskreno, ne verujem ni u kakav boljitak kad je železnica u pitanju. Železnička stanica Beograd Prokop neprekidno se gradi i ruši od 1980. godine. Glavna železnička stanica koja je stajala u centru grada još od 19.veka zatvorena je da bi se premestila na Novi Beograd. I to na mesto koje nema potrebnu infrastrukturu da bi bio glavna železnička stanica. Da ne govorimo da nema hotela, hostela ili bilo kakvih ugostiteljskih ovjekata gde bi putnici sačekali presedanje ili voz koji kasni, jer kasniće sigurno! Ovo je ipak na kraju krajeva Srbija

    Odgovori

  • ZVE84

    6.2.2022 #6 Author

    Brza pruga će olakšati život mnogima…. Prava stvar!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...