Građani će moći da se imunizuju cepivom još jednog proizvođača

U Srbiju stigle i AstraZeneca vakcine protiv korona virusa

SrbijaVesti

21.2.2021 09:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U Srbiju stigle i AstraZeneca vakcine protiv korona virusa U Srbiju stigle i AstraZeneca vakcine protiv korona virusa
Vakcina protiv virusa korona britansko-švedskog proizvođača AstraZeneca stigla je u nedelju ujutro u Srbiju, a prvi kontingent od 150.000 doza na aerodromu je Nikola... U Srbiju stigle i AstraZeneca vakcine protiv korona virusa

Vakcina protiv virusa korona britansko-švedskog proizvođača AstraZeneca stigla je u nedelju ujutro u Srbiju, a prvi kontingent od 150.000 doza na aerodromu je Nikola Tesla dočekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je rekao da je zahvalan britanskoj ambasadorki i otpravniku poslova indijske ambasade na vakcinama.

Foto: Tanjug

„Hvala što podržavate Srbiju i što ste dozvolili da uvezemo iz Indije. Ovaj trenutak je od velikog značaja za nas“, rekao je Vučić.

„Revakcinacija cepivom AstraZeneca ide posle 12 nedelja, a imamo ugovor za nove doze, tako da ovo znači još 150.000 vakcinisanih u Srbiji. Ponosan sam na odgovornost i ozbiljnost koju smo pokazali u borbi za zdravlje građana, za očuvanje života i borbi za napredak ekonomije“, rekao je Vučić na aerodromu.

Foto: Tanjug

U Srbiji su građani do sad mogli da biraju između vakcine kompanija Pfizer-BioNTech, ruske Sputnik V i kineske Sinopharm, a od ponedeljka će moći da se prijave i za imunizaciju britansko-švedskom vakcnom AstraZeneca.

U nedelju bi u Srbiju trebalo da stigne i novi kontigent od 50.000 doza ruske vakcine Sputnjik V, što je ranije najavio ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Foto: Tanjug

Osim predsednika Vučića, na aerodromu su i ministar Zlatibor Lončar i ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud i otpravnik poslova u ambasadi Indije u Beogradu Vidžej Kumar.

U Srbiji su do sad vakcinisane  1.183.444  osobe, a obe doze (revakcinu) je primilo skoro pola milona građana.

Srbija je i dalje druga u Evropi prema broju vakcinacija na milion stanovnika, posle Velike Britanije, dok je po istom kriterijumu u svetu na 6. mestu, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije i SAD.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...