Po presudi briselskog suda

Uber mora da plati kaznu od 300.000 evra

BiznisEUFirme u fokusuU fokusuVesti

25.11.2021 20:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Uber mora da plati kaznu od 300.000 evra Uber mora da plati kaznu od 300.000 evra
Uberu je naloženo da plati kaznu od 300.000 evra zato što se oglušio o odluku suda u Briselu da smanji obim posla. Briselski apelacioni... Uber mora da plati kaznu od 300.000 evra

Uberu je naloženo da plati kaznu od 300.000 evra zato što se oglušio o odluku suda u Briselu da smanji obim posla.

Briselski apelacioni sud naložio je dvema jedinicama kompanije da plate po 150.000 evra svaka kada je podržala žalbu briselske taksi kompanije. Naredba o gašenju praktično je zabranila većini od dve hiljade Uberovih vozača u gradu da rade od petka uveče, piše Bloomberg.

Ljuti vozači Ubera blokirali su glavne ulice u belgijskoj prestonici u četvrtak, a briselska Uprava za mobilnost savetovala je vozače da izbegavaju centar grada.

Generalni direktor kompanije Taxis ​​Verts (Jean-Michel Courtoy) koja je pokrenula tužbu protiv Ubera, ocenio je presudu olakšavajućom.

„Zakon je za sve, to moraju svi poštovati,“ rekao je on.

Kompanija sa sedištem u San Francisku vodi pravne bitke širom Evrope, a imala je zategnute odnose sa lokalnim vlastima i taksi kompanijama u belgijskoj prestonici.

Inače, Uber je primoran i da napusti svoju UberPop uslugu, koju su ljudi koristili sopstvenim automobilima da ponude vožnju po gradu, te je zamolio nadležne da reformišu propise.

„Samo pet odsto automobila će moći da vas premešta po Briselu posle 18 časova po lokalnom vremenu. Nećete moći da dobijete uslugu na koju ste navikli u Briselu i, u najboljem slučaju, trebalo bi da čekate mnogo više na vozilo, ali u najgorem slučaju ćete se boriti da dobijete prevoz“, saopštio je Uber.

Inače, presuda se odnosi na vozače koji poseduju briselsku dozvolu koja omogućava korisnicima Ubera da iznajme automobil i vozača.

Mali broj vozača sa dozvolom iz obližnjeg regiona, Flandrije, i dalje će moći da radi. Uslov da vozači govore holandski može sprečiti mnoge briselske vozače koji govore francuski da dobiju takvu dozvolu.

  • Pasparrtu

    20.4.2022 #1 Author

    Smesno.. Ne vidim razlog da im se brani,ocigledno je da funkcioniše tako i da su potrebni, cim ima te potraznje.. A sto se tice drugih.. Paaa… Svako se bori za sebe i gura.

    Odgovori

  • NINICA

    31.5.2022 #2 Author

    Budalaština zaista ….

    Odgovori

  • NINICA

    27.6.2022 #3 Author

    Glupost…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...