U prva dva meseca ove godine proizvedeno 820.000 vozila u najmnogoljudnijoj zemlji

Ubrzano raste prodaja automobila na nove izvore energije u Kini

EkologijaSvetU fokusuVesti

28.3.2022 10:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ubrzano raste prodaja automobila na nove izvore energije u Kini Ubrzano raste prodaja automobila na nove izvore energije u Kini
Proizvodnja i prodaja vozila s pogonom na nove izvore energije (NEV) u Kini naglo su porasle u prva dva meseca ove godine uprkos povećanju... Ubrzano raste prodaja automobila na nove izvore energije u Kini

Proizvodnja i prodaja vozila s pogonom na nove izvore energije (NEV) u Kini naglo su porasle u prva dva meseca ove godine uprkos povećanju cena sirovina i pandemiji korona virusa, navodi se u industrijskom izveštaju Kineske akademije za informacione i komunikacione tehnologije.

Kako je precizirano u izveštaju, od januara do februara proizvedeno je oko 820.000 NEV vozila, što je 1,6 puta više nego u istom periodu prošle godine, prenosi Beta.

U isto vreme, prodaja NEV vozila dostigla je oko 765.000, što je 1,5 puta više nego u istom periodu prošle godine, navedeno je u izveštaju, objavila je Kineska medijska grupa (CMG).

Takođe se navodi da je stopa povećanja tržišnog udela ovakvih automobila iznosila 17,9 odsto u istom periodu.

Vozila s pogonom na nove izvore energije proizvedena u Kini takođe su, kao što je objavljeno u izveštaju, postala popularnija među potrošačima u inostranstvu, jer je izvoz tih vozila porastao za 381,7 odsto na godišnjem nivou na oko 105.000, prenela je CMG.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...