Zbog pranja novca i ilegalnog kockanja

Uhapšen šef velikog kazina u Makau

LifestyleSvetVesti

31.1.2022 08:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Uhapšen šef velikog kazina u Makau Uhapšen šef velikog kazina u Makau
Policija u Makau uhapsila je šefa vodećeg kazina i još jednu osobu zbog navodnog pranja novca i ilegalnog kockanja. Kompanija Macau Legend Development, koja... Uhapšen šef velikog kazina u Makau

Policija u Makau uhapsila je šefa vodećeg kazina i još jednu osobu zbog navodnog pranja novca i ilegalnog kockanja. Kompanija Macau Legend Development, koja vodi tri kazina u gradu, potvrdila je hapšenje svog izvršnog direktora i kontrolnog akcionara Čana Venga Lina.

Kockanje je nelegalno u kontinentalnoj Kini, ali je dozvoljeno u Makau, koji je kao i Hong Kong poseban administrativni region Kine, prenosi BBC. Upravni odbor kompanije Macau Legend Development saopštio je da se hapšenje odnosi na lične poslove Čena i da nema veze sa grupom kazina.

„Upravni odbor ne očekuje da će incident imati materijalno negativan uticaj na svakodnevno poslovanje grupe“, navedeno je u saopštenju. Međutim, vrednost akcija kompanije Macau Legend Development pala je u ponedeljak za 30 odsto na berzi u Hong Kongu.

Čen je takođe predsednik Tak Chun grupe, koja organizuje „džankete“, odnosno izlete u kazina za bogate kockare. U novembru vlasti su uhapsile predsednika najvećeg „džanket“ operatera Suncity pod optužbom za pranje novca i ilegalno prekogranično kockanje.

Biro za inspekciju i koordinaciju igara na sreću u Makau, koji reguliše gradsku industriju kockanja, sastao se ovog meseca sa policijom u cilju jačanja njihove saradnje na krivičnim delima u vezi sa kockanjem. Regulator je naveo da će obratiti posebnu pažnju na dešavanja u kazinima i izvan njih tokom februarskog festivala lunarne Nove godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...