UKIDA SE VANREDNO STANJE U SRBIJI Vlada usvojila predlog ministarstva odbrane, na potezu Skupština

IzdvajamoSrbijaVesti

4.5.2020 15:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

UKIDA SE VANREDNO STANJE U SRBIJI Vlada usvojila predlog ministarstva odbrane, na potezu Skupština UKIDA SE VANREDNO STANJE U SRBIJI Vlada usvojila predlog ministarstva odbrane, na potezu Skupština
Na inicijativu ministarstva odbrane, uz koji je dostavljen odgovarajući elaborat u skladu sa Zakonom o odbrani, Vlada Republike Srbije saglasila se na sednici u... UKIDA SE VANREDNO STANJE U SRBIJI Vlada usvojila predlog ministarstva odbrane, na potezu Skupština

Na inicijativu ministarstva odbrane, uz koji je dostavljen odgovarajući elaborat u skladu sa Zakonom o odbrani, Vlada Republike Srbije saglasila se na sednici u ponedeljak da predsednik Republike Srbije i predsednik Vlade upute Narodnoj skupštini zajednički predlog za ukidanje vanrednog stanja.

U predlogu se navodi da je aktivnostima nadležnih zdravstvenih organizacija i državnih organa na teritoriji Republike Srbije uspostavljen aktivan epidemiološki nadzor nad oboljenjem Covid-19. Kao rezultat primene preventivnih mera došlo je do usporavanja epidemijskog toka i došlo je do pada intenziteta aktivnosti virusa.

Imajući u vidu sve trenutne parametre, u predlogu koji je upućen Narodnoj skupštini navodi se da se Covid-19 više ne može smatrati oboljenjem od javno-zdravsvenog značaja koje predstavlja opasnost najvišeg stepena rizika, odnosno javnu opasnost koja ugrožava opstanak države i njenih građana.

Skupština Srbije će se izjasniti o predlogu Vlade Srbije na posebnoj sednici, navodi se u saopštenju vlade.

  • sanja

    5.5.2020 #1 Author

    odlicno, da se vratimo poslu, samo da budemo svi odgovorni prema sebi i drugima

    Odgovori

    • Tanja

      5.5.2020 #2 Author

      Svi jedva cekamo da se vratimo normalnom funkcionisanju!

      Odgovori

      • Lelica

        5.5.2020 #3 Author

        Konacno! Da se svi vratimo u normalu.

        Odgovori

  • BOLEK

    28.5.2022 #4 Author

    Bilo je vreme da se vratimo normalnom zivotom

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...