UKINUT I AVIOSAOBRAĆAJ IZMEĐU GRČKE I SRBIJE Letovi tek od 16. jula

BiznisEUSrbijaTurizamVesti

7.7.2020 14:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

UKINUT I AVIOSAOBRAĆAJ IZMEĐU GRČKE I SRBIJE Letovi tek od 16. jula UKINUT I AVIOSAOBRAĆAJ IZMEĐU GRČKE I SRBIJE Letovi tek od 16. jula
Aviosaobraćaj između Grčke i Srbije ukinut je u utorak, a zabrana letova između dve zemlje biće na snazi do 15. jula u 23:59 časova,... UKINUT I AVIOSAOBRAĆAJ IZMEĐU GRČKE I SRBIJE Letovi tek od 16. jula

Aviosaobraćaj između Grčke i Srbije ukinut je u utorak, a zabrana letova između dve zemlje biće na snazi do 15. jula u 23:59 časova, saopštila je Uprava za građansku avijaciju.

Takođe se zabranjuje svaki ulazak srpskih državljana u Grčku zbog eskalacije epidemije u našoj zemlji, prenose mediji.

Jedini izuzetak od ove odluke, kako se precizira u saopštenju Uprave za građansku avijaciju, postoji kada je reč o građanima Šengen zone i članovima porodica građana EU. Takođe, iz ove odluke izuzeti su i građani trećih zemalja koji imaju boravak u evropskim zemljama ili Šengen zoni, diplomatskom osoblju i drugim specijalnim slučajevima.

Direktor YUTA Aleksandar Seničić potvrdio je da je Grčka obustavila aviosaobraćaj sa Srbijom do 16. jula i da su shodno toj odluci otkazani i čarter letovi za ovu zemlju.

Mi smo u utorak dobili informaciju da je redovna linija sa Atinom obustavljena do 16. jula tako da i čarter letovi neće ići. Osim aviona koji će 11. jula otići po turiste koji su već na Skiatosu„, rekao je Seničić u izjavi za Tanjug.

YUTA čeka odluku grčkih vlasti za period od 15. jula i u skladu sa tom njihovom odlukom organizovaće avioprevoz.

Za sada je plan da se sa čarter letovima nastavi u drugoj polovini jula, tačnije 24. jula, ukoliko se ukine zabrana za ulazak srpskih državljana koja je trenutno na snazi„, kazao je Seničić, dodajući da bi i autobuski saobraćaj mogao bi da krene već 15. jula.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...