zajam po povlašćenim uslovima

Ukrajina povukla sredstva sa namenskog računa MMF-a

NovacSvetVesti

18.6.2022 12:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 15

Ukrajina povukla sredstva sa namenskog računa MMF-a Ukrajina povukla sredstva sa namenskog računa MMF-a
Ukrajina je dobila zajam od 770 miliona dolara po povlašćenim uslovima od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). „Zahvalan sam zamenici kanadskog premijera Kristiji Frilend na... Ukrajina povukla sredstva sa namenskog računa MMF-a

Ukrajina je dobila zajam od 770 miliona dolara po povlašćenim uslovima od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

„Zahvalan sam zamenici kanadskog premijera Kristiji Frilend na podršci i sveobuhvatnoj pomoći Ukrajini u borbi protiv agresora“, napisao je ukrajinski premijer Denis Šmigal na Twitteru, prenosi Mina pozivajući se na Nezavisne novine.

To su prva sredstva koja Ukrajina povlači sa namenskog računa koji je MMF otvorio u aprilu kako bi donatorima pružio siguran način da usmere finansijsku pomoć Ukrajini u obliku grantova i zajmova, navodi Reuters.

Podsetimo, ukrajinski ministar finansija Sergej Marčenko ranije je rekao da Ukrajina mora da sklopi novi program zajma sa MMF-om, On je naveo da je Kijevu potrebno više strane pomoći od MMF, kao i da su u toku preliminarni razgovori o novom paketu pomoći.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...