zainteresovana i špediterska firma iz srbije

Ukrajina zainteresovana za prevoz robe preko Luke Bar

EUNovacPoslovanjeRegionU fokusuVesti

8.8.2022 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ukrajina zainteresovana za prevoz robe preko Luke Bar Ukrajina zainteresovana za prevoz robe preko Luke Bar
Ukrajina traži alternativne logističke pravce za isporuku širokog spektra proizvoda, te njena ambasada u Crnoj Gori radi na analizi mogućnosti uspostavljanja dodatnih logističkih ruta,... Ukrajina zainteresovana za prevoz robe preko Luke Bar

Ukrajina traži alternativne logističke pravce za isporuku širokog spektra proizvoda, te njena ambasada u Crnoj Gori radi na analizi mogućnosti uspostavljanja dodatnih logističkih ruta, prenosi RTCG.

Kako kažu iz ambasade, ukrajinska strana je zainteresovana za dodatne konsultacije s Lukom Bar oko uspostavljanja saradnje.

“Informacije da je Crna Gora ponudila prevoz robe preko Luke Bar objavljene su na internet stranici Transportno-logističkog centra ukrajinskih železnica”, rečeno je iz ukrajinske ambasade u Podgorici, prenosi RTCG.

Ukupan kapacitet Luke Bar doseže pet miliona tona godišnje, a u proseku se koristi samo 50 odsto potencijala, prenosi ukrajinski portal Gmk.centar.

Kako navode, Luka Bar ima nekoliko specijalizovanih terminala, posebno za suve rasute terete, tečne i generalne terete.

“Crnogorska strana je izrazila zainteresovanost za uspostavljanje saradnje s Ukrajinom na korišćenju kapaciteta Luke Bar za pretovar i transport robe”, objašnjava se.

Luka Bar sarađuje sa špediterom iz Srbije, kompanijom Panšped, koja će pomoći u organizaciji.

“Spremni smo da doprinesemo uspostavljanju logističke rute za transport brojnih proizvoda iz Ukrajine do Luke Bar”, rekao je predstavnik Panšpeda, prenosi RTCG.

Uz to, Panšped ima mogućnost da ako zatreba koristi i besplatne vagone srpske železnice.

U maju je prvih 35.000 tona ukrajinske rude prevezeno kroz luku Konstanta u Rumuniji, a krajem tog meseca poljska luka Švinoujšće poslala je prvi deo od 30.000 tona ukrajinske železne rude koja je u luku dopremljena železnicom i poslata kupcu u Alžir. U to vreme na vezovima luke bilo je više od 50.000 tona ukrajinske rude.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...