UKUPNA VREDNOST GRAĐEVINSKIH RADOVA SRPSKIH FIRMI U INOSTRANSTVU 19,45 MILIJARDI DINARA Najviše u Rusiji

SrbijaSvetVesti

15.6.2020 13:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

UKUPNA VREDNOST GRAĐEVINSKIH RADOVA SRPSKIH FIRMI U INOSTRANSTVU 19,45 MILIJARDI DINARA  Najviše u Rusiji UKUPNA VREDNOST GRAĐEVINSKIH RADOVA SRPSKIH FIRMI U INOSTRANSTVU 19,45 MILIJARDI DINARA  Najviše u Rusiji
Ukupna vrednost radova koju su izvođači iz Srbije izveli u inostranstvu u 2019. Godini iznosila je 19,45 milijardi dinara, saopštio je Republički zavod za... UKUPNA VREDNOST GRAĐEVINSKIH RADOVA SRPSKIH FIRMI U INOSTRANSTVU 19,45 MILIJARDI DINARA  Najviše u Rusiji

Ukupna vrednost radova koju su izvođači iz Srbije izveli u inostranstvu u 2019. Godini iznosila je 19,45 milijardi dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Najveća građevinska aktivnost, posmatrano prema državama, zabeležena je u Ruskoj Federaciji, 31 odsto od ukupne vrednosti izvedenih radova, zatim u Nemačkoj, 22,8 odsto, u Saudijskoj Arabiji 15,2 odsto, i Crnoj Gori 9,6 odsto.

Posmatrano prema vrsti građevina na zgradama je izvedeno 58,6 odsto od ukupne vrednosti izvedenih radova.

Ukupan broj radnika iz Srbije koje su naši izvođači angažovali u inostranstvu jeste 1.429. Najveći broj radnika radio je u Nemačkoj, Crnoj Gori, Ruskoj Federaciji i Hrvatskoj.

U 2019. godini najviše radova ugovoreno je u Ruskoj Federaciji, zatim slede Nemačka, Saudijska Arabija i Crna Gora, navdoi se u saopštenju. .

Tagovi
RUSIJA SRBIJA
  • Tina

    21.6.2021 #1 Author

    Nasi gradjevinski radnici su uvek bili dobri i cenjeni u svetu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...