Završena rekonstrukcija 13 smeštajnih jedinica i najavljeni naredni radovi

Unapređena ponuda Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor

BiznisSrbijaTurizamVesti

3.10.2022 13:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Unapređena ponuda Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor Unapređena ponuda Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor
U Turističko-rekreativnom kompleksu (TRK) Zlatibor, koji se prostire na 10.000 kvadratnih metara, u toku je rekonstrukcija postojećih objekata i izgradnja objekata sa novim sadržajima,... Unapređena ponuda Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor

U Turističko-rekreativnom kompleksu (TRK) Zlatibor, koji se prostire na 10.000 kvadratnih metara, u toku je rekonstrukcija postojećih objekata i izgradnja objekata sa novim sadržajima, a na krovu su postavljeni solarni paneli, pa će postati energetski samoodrživ.

„Uz podršku opštine Čajetina značajno je unapređena ponuda ovog kompleksa. Nedavno je završena rekonstrukcija 13 smeštajnih jedinica koje se nalaze na drugom spratu objekta, što nam je bitno zbog sve većeg interesovanje sportskih ekipa koje kod nas realizuju svoje pripreme i takmičenja. Taj kompleks je već tokom septembra posetilo nekoliko seniorskih ekipa, jer imaju odlične uslove za smeštaj i treninge“, izjavio je direktor TRK Zlatibor Nikola Novaković, prenosi Beta.

Dodao je da su u sportskoj dvorani postavljeni novi, znatno ekonomičniji reflektori, i da je otvoren vešeraj koji je na raspolaganju i trećim licima. Prema njegovim rečima, napravljena je i jedna sala, sa mogućnošću pregrađivanja, za seminare i radionice, kapaciteta do 50 mesta.

„Najznačajnija investicija je instaliranje solarnih panela od 500 kilovata nakon rekonstrukcije krova, što će kompleks učiniti energetski efikasnim, a smanjiti troškove funkcionisanja kompletnog objekta“, naglasio je Novaković.

U okviru TRK-a je i moderan „Sport kafe“, u kome svoje slobodno vreme mogu da provedu kako gosti kompleksa, tako i svi stanovnici i posetioci Zlatibora. Novaković je najavio da je u planu izgradnja spa centra, pre svega za potrebe sportista, ali koji će moći da koriste i komercijalni gosti.

„Planirana je i adaptacija i sanacija soba na trećem spratu, što je značajno veći poduhvat od ovog što je nedavno završen. Smeštaj zadovoljava najviše standarde, pa su smeštajni kapaciteti konstantno popunjeni. Već sada postoje rezervacije za narednu, kako zimsku, tako i letnju sezonu“, istakao je Novaković.

TRK će od 16. oktobra ponovo biti domaćin Regionalne ABA 2 košarkaške lige.

„U saradnji sa sa našim šampionskim klubom KK Zlatibor Gold gondola i ove godine ćemo biti jedini domaćini dva balon takmičenja ABA2 lige2. Prvi balon je u oktobru, a drugi u novembru, kada će Zlatibor biti ponovo domaćin najboljim ekipama iz bivše Jugoslavije i regiona“, najavio je Novaković.

  • GOCA BG

    3.10.2022 #1 Author

    Sada je omoguceno da se manifestacije odrzavaju u jos boljim uslovima…

    Odgovori

  • Anna

    5.10.2022 #2 Author

    Fantastično! Još jedno mesto koje će unaprediti razvoj ovog kraja.

    Odgovori

  • Moon

    6.11.2022 #3 Author

    Upropastili su Zlatibor, vise nije planina vec smehoteka za uzimanje novca. Nema vise te cari, te lepote, sad samo neko ludilo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...