Prvi put „Finansijski fudbal“ nudi i drugi režim igranja za vlasnike malih preduzeća

VISA i FIFA kreirali besplatnu fudbalsku video-igru radi finansijske edukacije

LifestyleZanimljivosti

30.9.2022 09:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

VISA i FIFA kreirali besplatnu fudbalsku video-igru radi finansijske edukacije VISA i FIFA kreirali besplatnu fudbalsku video-igru radi finansijske edukacije
Američka multinacionalna korporacija za finansijske usluge Visa, kao zvanični globalni partner Međunarodne federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) pozvala je ljubitelje fudbala u Srbiji da iskoriste... VISA i FIFA kreirali besplatnu fudbalsku video-igru radi finansijske edukacije

Američka multinacionalna korporacija za finansijske usluge Visa, kao zvanični globalni partner Međunarodne federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) pozvala je ljubitelje fudbala u Srbiji da iskoriste navijačku euforiju i osnaže svoje finansijske veštine na virtuelnom terenu.

U susret najiščekivanijem sportskom događaju godine, FIFA Svetskom prvenstvu u Kataru, u novoj verziji besplatne video-igre „Finansijski fudbal“ (Financial Soccer), igrači će imati priliku da izaberu zemlju po svom izboru i osvoje trofej donoseći pametne, dobro informisane odluke o upravljanju novcem, saopšteno je iz kompanije Visa.

Procenjuje se da samo jedna od tri odrasle osobe ima osnovno razumevanje finansija, te Visa smatra kritičnim ulaganje u ranu finansijsku pismenost, kako bi se osnažilo finansijsko zdravlje u odraslom dobu.

Da bi unapredila svoju posvećenost poboljašnju života kroz snagu sporta i globalnu platformu FIFA Svetskog prvenstva u Kataru, Visa sarađuje sa kompanijama i neprofitnim organizacijama kako bi nova verzija „Finansijskog fudbala” (Financial Soccer) bila dostupna što većem broju ljudi. Predviđen je veliki broj događaja, edukacija i predstavljanja igre na više od 100 tržišta širom sveta uoči i nakon prvenstva.

„Pristup finansijskom obrazovanju je od ključnog značaja za pomoć pojedincima da uspeju u sve digitalnijem svetu. Visa je ponosna što donosi snagu svog partnerstva sa FIFA, kako bi omogućila pojedincima i malim preduzećima da započnu, ili nadgrade svoj put finansijskog obrazovanja na zabavan i privlačan način i pokažu da fudbal živi ovde”, izjavila je glavna direktorka za raznovrsnost i šefica korporativne odgovornosti u kompaniji Visa Mišel Geters-Klark (Michelle Gethers-Clark).

Foto: VISA

Ova besplatna obrazovna igra od igrača zahteva da pametno upravljaju novcem na različitim nivoima težine kako bi napredovali na terenu i postigli gol. U novoj verziji igre, može se birati između muških i ženskih timova koji će predstavljati bilo koju zemlju na globalnim turnirima, uključujući predstojeće FIFA Svetsko prvenstvo u Kataru i FIFA Svetsko prvenstvo za žene u Australiji i Novom Zelandu 2023. godine.

Prvi put „Finansijski fudbal“ nudi drugi režim za vlasnike malih preduzeća, koji sadrži pitanja o pokretanju i vođenju posla, budžetiranju i još mnogo toga. U saopštenju je naglašeno da, kako rast preduzetništva dostiže istorijske brojke, dodatno obrazovanje o ključnim poslovnim temama je važno za rast preduzetnika.

Deo igre o ličnim finansijama sadržaće pitanja o temama kao što su kripto valute i mudra upotreba kredita. Pored engleskog, španskog i arapskog, uskoro će biti dostupno još jezika uključujući kineski, japanski, korejski, francuski, italijanski, nemački, ruski i portugalski.

Pored online pristupa na sajtu financialsoccer.com, igrači u Srbiji sada mogu besplatno da je preuzmu preko iOS i Android online prodavnica za igranje na mobilnim i tablet uređajima dok bodre srpsku reprezentaciju u Kataru.

Visa i FIFA World Cup sarađuju već više od 15 godina, a na ovogodišnjem prvenstvu u Kataru svet inovacija i praktičnih platformskih usluga igraće, kako se ističe, jednako važnu ulogu kao i učinak timova na terenu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.