UNICEF RASPISAO KONKURS ZA STARTAP KOMPANIJE Za blokčejn softverska rešenja

RegionSrbijaVesti

2.7.2020 15:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

UNICEF RASPISAO KONKURS ZA STARTAP KOMPANIJE Za blokčejn softverska rešenja UNICEF RASPISAO KONKURS ZA STARTAP KOMPANIJE Za blokčejn softverska rešenja
Inovacioni fond UNICEF uputio je poziv startap kompanijama da se prijave na konkurs za finansiranja razvijanja softverskih rešenja zasnovanih na blokčejn tehnologiji u iznosu... UNICEF RASPISAO KONKURS ZA STARTAP KOMPANIJE Za blokčejn softverska rešenja

Inovacioni fond UNICEF uputio je poziv startap kompanijama da se prijave na konkurs za finansiranja razvijanja softverskih rešenja zasnovanih na blokčejn tehnologiji u iznosu do 100.000 američkih dolara, navodi se u saopštenju.

Kako je istaknuto, deo sredstava moguće je dobiti u kriptovaluti (bitcoin ili ether, a). UNICEF ova sredstva obezbeđuje bez uzimanja vlasničkog udela u kompanijama, a takođe obezbeđuje i mentorstvo.

Pravo da se prijave imaju startap kompanije koje poseduju funkcionalni blokčejn prototip otvorenog koda, i koje su registrovane u Srbiji i u zemljama u regionu Zapadnog Balkana u kojima se realizuju programi UNICEF.

Prednost pri izboru imaće startap kompanije koje se bave obradom podataka, finansijskim rešenjima, povezivanjem i osnaživanjem lokalnih zajednica.

Finansiranje, međutim, nije ograničeno samo na ove oblasti – u obzir će se uzmati i kompanije koje koriste tehnologiju distribuiranog registra (distributed ledger – DLI) na nove i inovativne načine koji su široko i globalno primenljivi.

Zainteresovane kompanije mogu da se prijave do 27. jula 2020. godine na sajtu UNICEF Inovacionog fonda (https://form.jotform.com/200516171202135), navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...