UNITED GRUPA SPREMNA DA ULAŽE U RAZVOJ 5G MREŽE U SRBIJI Očekuju aukciju za frekvencijski spektar početkom naredne godine

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

22.12.2020 14:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

UNITED GRUPA SPREMNA DA ULAŽE U RAZVOJ 5G MREŽE U SRBIJI Očekuju aukciju za frekvencijski spektar početkom naredne godine UNITED GRUPA SPREMNA DA ULAŽE U RAZVOJ 5G MREŽE U SRBIJI Očekuju aukciju za frekvencijski spektar početkom naredne godine
United Grupa spremna je da u 2021. godini investira u petu generaciju mobilnog interneta u Srbiji, navodi se u saopštenju te kompanije. Kako se... UNITED GRUPA SPREMNA DA ULAŽE U RAZVOJ 5G MREŽE U SRBIJI Očekuju aukciju za frekvencijski spektar početkom naredne godine

United Grupa spremna je da u 2021. godini investira u petu generaciju mobilnog interneta u Srbiji, navodi se u saopštenju te kompanije.

Kako se ističe, United grupa je u Bugarskoj već započela izgradnju 5G mreže, a sledeće godine počinju sa izgradnjom i u Sloveniji i Hrvatskoj.

Navodi se da kompanija SBB koja je u vlasništu United Grupe, želi da ima aktivnu ulogu u uvođenju 5G mreže u Srbiji, kako bi omogućila super brzi internet za privredu, zdravstvo, poljoprivredu, projekte bezbednih i pametnih gradova.

U saopštenju se podseća da je Vlada Srbije još 2018. godine usvojila strategiju o razvoju 5G mreže a nadležno Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je nekoliko puta najavilo da će aukcija za radio-frekvencije na kojima radi 5G mreža biti početkom 2021. godine.

United grupa naglašava da je spremna da da doprinos izgradnji 5G mreže u Srbiji, jer je, kako se ističe, veliki broj zemalja u našem okruženju uveo petu generaciju mobilnog interneta ili su usvojili regulative za postavljanje 5G mreže. Kako se ističe, United grupa se nada da će Vlada Srbije organizovati aukciju za prodaju frekvencijskog spektra, u roku koji je obećala, koji je neophodan za uvođenje 5G tehnologije, na transparentnom tenderu uz poštovanje svih međunarodnih standarda.

 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...