vlada ujedinjenog kraljevstva razmatra povećanje cena svih potrošačkih proizvoda

Utrostručen broj britanskih domaćinstava koja su pod „energetskim pritiskom“

SvetVesti

17.1.2022 17:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Utrostručen broj britanskih domaćinstava koja su pod „energetskim pritiskom“ Utrostručen broj britanskih domaćinstava koja su pod „energetskim pritiskom“
Broj domaćinstava koja nisu u mogućnosti da plate račune za struju u Velikoj Britanijiu će se utrostručiti nakon pomeranja nacionalne granice za maksimalno povećanje... Utrostručen broj britanskih domaćinstava koja su pod „energetskim pritiskom“

Broj domaćinstava koja nisu u mogućnosti da plate račune za struju u Velikoj Britanijiu će se utrostručiti nakon pomeranja nacionalne granice za maksimalno povećanje cena.

Procenjuje se da će broj domova koji su pod “energetskim pritiskom”, odnosno onih koji barem 10 odsto ukupnih prihoda izdvajaju za račune za električnu energiju, dostići 6,3 miliona, navodi se u istraživanju Resolution Foundation.

Veći veleprodajni troškovi počinju da utiču na visinu računa za domaćinstva, povećavajući inflaciju i preteći da izazovu krizu kada su u pitanju cene života u Velikoj Britaniji. Britanska vlada razmatra povećanje cena svih potrošačkih proizvoda – od hrane do energenata, piše Bloomberg.

Očekuje se da će se broj domaćinstava pod “energetskim pritiskom” u aprilu skočiti sa trenutnih devet na 27 odsto. Takođe, očekuje se da će granica za maksimalne cene biti pomerena naviše za 50 odsto, na 2.000 funti godišnje. Kancelarija za tržište nafte i gasa (Ofgem) će najaviti nove cene 7. februara.

Investec banka spustila je procene za novu gornju granicu cena sa 1.995 funti na nivo od 1.907 funti zahvaljujući smanjenju cena energenata.

  • KACA

    17.1.2022 #1 Author

    Oće li negde biti pad cena?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...