NAJNOVIJI PODACI O KORONA VIRUSU U SRBIJI

Vakcinisan petstohiljaditi Beograđanin, broj zaraženih skoro isti kao prethodnog dana, preminulo 39 pacijenata

SrbijaVesti

9.4.2021 15:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vakcinisan petstohiljaditi Beograđanin, broj zaraženih skoro isti kao prethodnog dana, preminulo 39 pacijenata Vakcinisan petstohiljaditi Beograđanin, broj zaraženih skoro isti kao prethodnog dana, preminulo 39 pacijenata
U Srbiji je prema najnovijim podacima do 15 časova u petak, 9. aprila 2021. godine, registrovano ukupno 633.013 potvrđenih slučajeva oboljevanja od virusa Covid-19.... Vakcinisan petstohiljaditi Beograđanin, broj zaraženih skoro isti kao prethodnog dana, preminulo 39 pacijenata

U Srbiji je prema najnovijim podacima do 15 časova u petak, 9. aprila 2021. godine, registrovano ukupno 633.013 potvrđenih slučajeva oboljevanja od virusa Covid-19.

Od poslednjeg izveštaja testirane su 15.532 osobe, od kojih je 3.405 pozitivno, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

Do 15 časova u Republici Srbiji na virus korona testirane su ukupno 3.563.364 osobe koje su ispunjavale kriterijume.

Broj hospitalizovanih osoba je 7.917, dok su na respiratorima trenutno 264 pacijenta.

U poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminulo je 39 osoba. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 5.659. Procenat smrtnosti u Srbiji od korona virusa je 0,89 odsto.

Konov koeficijent iznosi 21,92 odsto, a predstavlja odnos između broja pozitivnih i ukupnog broja testiranih u jednom danu. Da bismo mogli da kažemo da je situacija sa epidemijom mirna, taj procenat bi trebalo da bude do 0,5 odsto, a sve više od 2,5 odsto je zabrinjavajuće.

Vakcinisan 500.000-ti Beograđanin

U Zdravstvenoj stanici Umka u petak je vakcinisan 500 000-ti stanovnik glavnog grada, a do sada je vakcinisan svaki treći, a revakcinisan svaki četvrti Beograđanin, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić prilikom obilaska vakcinalnog punkta u Zdravstvenoj stanici Umka.

Foto: Tanjug

To znači, rekao je Vesić, da se zajedno sa onima koji imaju antitela, koji su preležali Covid-19, polako približavamo kolektivnom imunitetu.

„Približavamo se povratku na normalan život, kada ćemo moći ponovo da radimo, da se družimo, da živimo onako kako smo živeli pre korone“, rekao je Vesić.

Agecija Reuters je prenela da je u Srbiji, koja ima sedam miliona stanovnika, bar jednu dozu vakcine protiv korona virusa primilo 2,7 miliona građana i navodi reči premijerke Ane Brnabić da se očekuje da do kraja aprila bude vakcinisano 40 odsto starijih od 18 godina.

Podsetimo, na poslednjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je i da ukoliko se tokom predstojećeg vikenda situacija sa brojem zaraženih korona virusom ne pogorša, od ponedeljka, 12. aprila ponovo počinju da rade tržni centri do 22 sata.

Tiodorović je dodao da ipak, ugostiteljski objekti unutar tržnih centara ostaju i dalje zatvoreni.

Krizni štab je predložio i da se đaci, ako epidemiološka situacija dozvoli, vrate ponovo u škole, umesto dosadašnjeg online učenja.

Tiodorović je naglasio da je epidemiološka situacija u Srbiji još uvek u statusu vanredne, ali da se uočava blaga tendencija smanjenja broja novopotvrđenih slučajeva korona virusa, raste broj otpusta u odnosu na broj prijema u bolnicama, a u kovid ambulantama se smanjuje broj prvih pregleda.

  • Tina

    9.4.2021 #1 Author

    Svaki dan sve manje zarazenih, dobro je

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...