VALJEVO ĆE BITI DIREKTNO POVEZANO SA AUTOPUTEM „MILOŠ VELIKI“ Potpisan ugovor vredan 158 miliona evra

SrbijaVesti

10.6.2020 16:30 Autor: Marija Jovanović 1

VALJEVO ĆE BITI DIREKTNO POVEZANO SA AUTOPUTEM „MILOŠ VELIKI“ Potpisan ugovor vredan 158 miliona evra VALJEVO ĆE BITI DIREKTNO POVEZANO SA AUTOPUTEM „MILOŠ VELIKI“ Potpisan ugovor vredan 158 miliona evra
Komercijalni ugovor, vredan 158 miliona evra, o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca i regulaciji reke Kolubare potpisan je u sredu... VALJEVO ĆE BITI DIREKTNO POVEZANO SA AUTOPUTEM „MILOŠ VELIKI“ Potpisan ugovor vredan 158 miliona evra

Komercijalni ugovor, vredan 158 miliona evra, o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca i regulaciji reke Kolubare potpisan je u sredu u Beogradu.

Ugovor su potpisali potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak i direktor kompanije „Čajna Šandong“ Džang Ðančao. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i ambasadorka Kine u Beogradu, Čen Bo.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Izgradnjom ove saobraćajnice Valjevo i čitava okolina dobiće direktnu vezu sa autoputem „Miloš Veliki“, a sastavni deo ovog projekta jeste i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije, navodi se u saopštenju ministarstva građevinarstva.  

Ukupna dužina deonice je 18,3 kilometra, a početak radova planiran je za 17. jun. Na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 kilometara mostova i jedna petlja.

Finansijer projekta je Vlada Srbije, investitor „Putevi Srbije“, a radove će izvoditi kineska kompanija „Čajna Šandong“, u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Kine.

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Bosne i Hercegovine sa autoputem „Miloš Veliki“ i Koridorom 10 i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na čas.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...