Prosečna godišnja zarada bez poreza i doprinosa lane bila 790.369 dinara

Vanredno prijavljivanje imovine i prihoda funkcionera do 16. maja

SrbijaVesti

6.5.2022 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Vanredno prijavljivanje imovine i prihoda funkcionera do 16. maja Vanredno prijavljivanje imovine i prihoda funkcionera do 16. maja
Agencija za sprečavanje korupcije objavila je da je 16. maj rok za vanredno prijavljivanje imovine i prihoda javnih funkcionera u Srbiji. Imovina i prihodi... Vanredno prijavljivanje imovine i prihoda funkcionera do 16. maja

Agencija za sprečavanje korupcije objavila je da je 16. maj rok za vanredno prijavljivanje imovine i prihoda javnih funkcionera u Srbiji.

Imovina i prihodi vanredno se prijavljuju sa stanjem na dan 31. decembar prethodne godine, ukoliko ima bitnih promena u odnosu na podatke iz prethodno podnetog izveštaja, prenosi Beta.

Bitna promena postoji kada su uvećani ili umanjeni imovina ili prihodi koji, prema prethodnom izveštaju, prelaze prosečnu godišnju zaradu bez poreza i doprinosa u Srbiji, ili kad je promenjena struktura te imovine.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna godišnja zarada bez poreza i doprinosa u Srbiji za 2021. godinu iznosi 790.368 dinara.

Funkcioneri kojima je prestala javna funkcija dužni su da vanredno prijave imovinu i prihode u naredne dve godine po prestanku javne funkcije.

  • NINO

    7.5.2022 #1 Author

    Da, da verujem da ce se sve otkriti….Dobra vest za javnost, pa ko se upeca, upeca 😂

    Odgovori

  • ZVE84

    8.5.2022 #2 Author

    Zar funkcioneri nemaju samo otomanski sto?!

    Odgovori

  • STRAHINJA

    8.5.2022 #3 Author

    Kao da ne postoje mehanizmi da se prevari sistem, pa na druga i treca lica sve moze da se prepise , posao od 5 min

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...