VEĆINA ZEMALJA REGIONA IMA NISKE PROSEČNE MINIMALNE ZARADE Samo Slovenija među državama sa visokim minimalcem

RegionVesti

21.12.2020 10:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

VEĆINA ZEMALJA REGIONA IMA NISKE PROSEČNE MINIMALNE ZARADE Samo Slovenija među državama sa visokim minimalcem VEĆINA ZEMALJA REGIONA IMA NISKE PROSEČNE MINIMALNE ZARADE Samo Slovenija među državama sa visokim minimalcem
Prema najnovijem izveštaju Međunarodne organizacije rada (MOR) o globalnim zaradama za period 2020-2021, najveće minimalne zarade u Evropi i Centralnoj Aziji imaju Luksemburg, Irska,... VEĆINA ZEMALJA REGIONA IMA NISKE PROSEČNE MINIMALNE ZARADE Samo Slovenija među državama sa visokim minimalcem

Prema najnovijem izveštaju Međunarodne organizacije rada (MOR) o globalnim zaradama za period 2020-2021, najveće minimalne zarade u Evropi i Centralnoj Aziji imaju Luksemburg, Irska, Nemačka, Belgija, Holandija, Francuska, Velika Britanija, Španija, a među državama koje ima visoku minimalnu zaradu nalazi se i jedna zemlja sa ex-ju prostora i to Slovenija, dok je Hrvatska u grupi država sa srednjom visinom minimalne zarade.

Ostale zemlje regiona – Crna Gora, Srbija, Severna Makedonija i Albanija spadaju u red zemalja sa nižim minmalnim zaradama, navodi se u istraživanju MOR.

Kako prenosi podgorički Dan, u tom dokumentu se konstatuje da je u Crnoj Gori u periodu od 2010. do 2019. godine prosečni godišnji rast realnih minimalnih zarada bio svega jedan odsto, što je u odnosu na sadašnju minimalnu zaradu od 222 evra samo oko 2,2 evra, dok je, na drugoj strani, produktivnost rada rasla 2,7 procenata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...