VELIKA BRITANIJA NAPUSTILA EVROPSKU UNIJU Big Ben otkucao Brexit

EUSvetVesti

1.1.2021 13:16 Autor: Vladimir Jokanović 0

VELIKA BRITANIJA NAPUSTILA EVROPSKU UNIJU Big Ben otkucao Brexit VELIKA BRITANIJA NAPUSTILA EVROPSKU UNIJU Big Ben otkucao Brexit
Otkucajima čuvenog časovnika Big Ben na Vestminsterskoj palati u Londonu u četvrtak u 23 sata označen je trenutak Brexita, odnosno konačnog izlaska Velike Britanije... VELIKA BRITANIJA NAPUSTILA EVROPSKU UNIJU Big Ben otkucao Brexit

Otkucajima čuvenog časovnika Big Ben na Vestminsterskoj palati u Londonu u četvrtak u 23 sata označen je trenutak Brexita, odnosno konačnog izlaska Velike Britanije iz Evropske unije. Sat kasnije zvona su označila početak 2021. godine.

Ranije u sredu poslanici britanskog parlamenta potvrdili su trgovinski sporazum o Brexitu, koji su nedelju dana ranije zaključili Brisel i London, prenosi BBC. To znači da je nastupila promena pravila putovanja, trgovine, migracija i bezbednosti.

Restauracija časovnika Big Ben započeta je 2017. godine, a završetak radova tempiran je za kraj godine, da bi zvona mogla da označe istorijski dan za Britance.  

Prema pisanju Guardiana, britanski premijer Boris Džonson nije posvetio puno pažnje Brexitu u svom novogodišnjem govoru. U tekstu u kojem navodi da je Velika Britanija bez fanfara i u krizi konačno napustila EU list prenosi da je Džonson bio fokusiran na epidemiološku krizu.   

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...