obećanje britanskog premijera na samitu lidera NATO i G7

Velika Britanija spremna da pomogne EU da smanji uvoz energenata iz Rusije

BiznisEUSvetVesti

24.3.2022 18:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Velika Britanija spremna da pomogne EU da smanji uvoz energenata iz Rusije Velika Britanija spremna da pomogne EU da smanji uvoz energenata iz Rusije
Britanski premijer Boris Džonson (Boris Johnson) rekao je da veruje da je odluka Nemačke da smanji zavisnost od ruske energije bila „herojska“ i da... Velika Britanija spremna da pomogne EU da smanji uvoz energenata iz Rusije

Britanski premijer Boris Džonson (Boris Johnson) rekao je da veruje da je odluka Nemačke da smanji zavisnost od ruske energije bila „herojska“ i da je Velika Britanija spremna da pomogne zemljama Evropske unije da smanje uvoz gasa iz Moskve.

„Ovo je lakše za neke zemlje nego za druge i svi to mogu da vide. Jasno je da je zavisnost u Nemačkoj ili u Italiji, veoma velika“, rekao je Džonson posle samita lidera NATO-a i G7 u četvrtak, preneo je Financial Times.

„Ono što svi oni rade je da se izvuku iz te zavisne pozicije i da izbegnu da ih ucenjuje Vladimir Putin“, rekao je on i dodao da misli da ono što Olaf Šolc (Olaf Scholz) preduzima, da su ti njegovi koraci su herojski.

„Ne mislim da će biti lako… Ali to je ispravna stvar koju treba učiniti na duži i na srednji rok“, istakao je britanski premijer.

„Pomoći ćemo, naravno“, nastavio je Džonson. „A jedan od načina na koji mislim da svi treba da radimo zajedno je razvoj alternativnog (energetskog) snabdevanja“, dodao je on.

  • MAJALG

    24.3.2022 #1 Author

    Jadna je ta evropska unija kada joj pomaze Britanija, kome su oni pomogli nije dobro zavrsio.

    Odgovori

  • DANIJELA

    24.3.2022 #4 Author

    Svakako Rusija bez vas moze ali vi bez nje… eee to je pitanje?!

    Odgovori

  • GOCA BG

    24.3.2022 #7 Author

    Ako oni nude pomoc,tu nesto nije u redu…

    Odgovori

  • STRELAC

    24.3.2022 #8 Author

    Ne daj Boze da Velika Britanija ikome pomogne na celu sa ovim klovnom.

    Odgovori

  • GAGA

    24.3.2022 #9 Author

    Pravo u centar

    Odgovori

  • ZVE84

    27.3.2022 #10 Author

    Obećanje ludom radovanje!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...