očekuje se između 55 i 65 odsto prometa iz 2019. godine

Velika potražnja i smanjivanje Covid-19 mera vraćaju profit Fraportu

BerzaEUNovacVesti

16.3.2022 09:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Velika potražnja i smanjivanje Covid-19 mera vraćaju profit Fraportu Velika potražnja i smanjivanje Covid-19 mera vraćaju profit Fraportu
Nemački operater aerodroma Fraport najavio je povratak u zonu profitabilnosti u fiskalnoj 2021. godini, podstaknut povećanom potražnjom za avionskim prevozom u kombinaciji sa merama... Velika potražnja i smanjivanje Covid-19 mera vraćaju profit Fraportu

Nemački operater aerodroma Fraport najavio je povratak u zonu profitabilnosti u fiskalnoj 2021. godini, podstaknut povećanom potražnjom za avionskim prevozom u kombinaciji sa merama za smanjenje troškova u kompaniji.

Gledajući unapred u fiskalnu 2022. godinu, kompanija je saopštila da u početku očekuje nižu dinamiku putničkog saobraćaja u prvih nekoliko meseci, ali očekuje veće rezultate na kraju godine.

Kompanija očekuje da će porast broja putnika biti očigledan do Uskrsa, koji će se nastaviti do leta, što je jasno povećanje u odnosu na prošlogodišnji trend, prenosi agencija DPA.

Sve u svemu, kompanija očekuje ove godine između 55 i 65 odsto prometa iz 2019. godine (od 39 i 46 miliona putnika), u zavisnosti od toga kako se budu razvijale situacije vezane za korona virus i rat u Ukrajini. 

Za tekuću poslovnu godinu, Fraport očekuje da će neto profit grupacije dostići između 50 miliona evra i 150 miliona evra. Predviđa se da će zarada grupe pre kamata i poreza (EBIT) porasti na između 320 miliona evra i 440 miliona evra, a očekuje se da će se zarada grupe pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) kretati između 760 miliona i 880 miliona evra.

Predviđa se da će prihod grupe dostići oko tri milijarde evra.

Kompanija je dodala da će njen izvršni odbor predložiti nadzornom odboru i skupštini akcionara, kao i u fiskalnoj 2021. godini, da ne isplaćuju dividendu za tekuću 2022. godinu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...