Oštar pad vrednosti akcija na azijskim berzama

Velike kineske fabrike (ponovo) obustavljaju rad zbog korona virusa

SvetVesti

13.12.2021 08:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Velike kineske fabrike (ponovo) obustavljaju rad zbog korona virusa Velike kineske fabrike (ponovo) obustavljaju rad zbog korona virusa
Više od deset kompanija koje su listirane na kineskim berzama saopštilo je da je obustavilo proizvodnju u delovima istočne kineske provincije Džeđijang pogođenim korona... Velike kineske fabrike (ponovo) obustavljaju rad zbog korona virusa

Više od deset kompanija koje su listirane na kineskim berzama saopštilo je da je obustavilo proizvodnju u delovima istočne kineske provincije Džeđijang pogođenim korona virusom, kao odgovor na pooštrene mere lokalne vlade protiv pandemije, što je dovelo do pada cena njihovih akcija.

U Džeđijangu je prijavljeno ukupno 173 lokalnih slučajeva sa potvrđenim simptomima tokom perioda od 6. do 12. decembra, pokazala je zvanična statistika, što je bila prva epidemija u pokrajini ove godine. U oktobru je u njoj prijavljen samo jedan lokalni slučaj zaražavanja.

Mnoštvo kompanija, uključujući Ningbo Homelink Eco-Itech, Zhejiang Zhongkin Fluoride Materials, Zhejiang Jingsheng Mechanical & Electrical i Zhejiang Fenglong Electric, najavilo je obustavu proizvodnje tokom vikenda, piše agencija Reuters.

Njihove akcije su naglo pale na ranom trgovanju u ponedeljak. Zhejiang Chunhui Intelligent Control i Zhejiang Yankon pretrpele su najveće gubitke, a njihove akcije su pale za više od sedam odsto.

Kina je 12. decembra prijavila 80 novih slučajeva lokalnog prenosa sa simptomima, uključujući 74 identifikovana u Džeđijangu.

Kompanija Ningbo Homelink, koja proizvodi plastične proizvode, saopštila je kasno u nedelju da je zaustavila proizvodnju u svojoj centrali u Ningbou na zahtev lokalnih vlasti i da preduzima mere da smanji negativan uticaj na svoje poslovanje.

Zhejiang Jindun Fans, kineski proizvođač opreme za ventilacione sisteme, saopštila je u nedelju da je proizvodnja u njenoj podružnici u gradu Šaosing u Džeđijangu obustavljena zbog antivirusnih mera lokalne vlade.

Kompanija je saopštila da će ovog meseca doći do određenog kašnjenja u isporuci proizvoda i uspeha u poslovanju, ali da će posledice na ovogodišnje godišnje rezultate biti ograničene.

Sve kompanije koje su najavile obustavu proizvodnje obećale su da će u potpunosti sarađivati sa lokalnom samoupravom, koja će odlučiti kada će proizvodnja biti nastavljena.

  • DUSA

    20.6.2023 #1 Author

    Pa svuda je obustavljen rad fabrika

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...