ruski predsednik vladimir putin potpisao zakon sa novim setom mera

Velike strane IT kompanije moraće da imaju svoja predstavništva u Rusiji

SvetVesti

1.7.2021 12:10 Autor: Miljan Paunović 0

Velike strane IT kompanije moraće da imaju svoja predstavništva u Rusiji Velike strane IT kompanije moraće da imaju svoja predstavništva u Rusiji
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se velike strane IT kompanije koje u toj zemlji imaju više od 500.000 korisnika, od... Velike strane IT kompanije moraće da imaju svoja predstavništva u Rusiji

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se velike strane IT kompanije koje u toj zemlji imaju više od 500.000 korisnika, od 1. januara iduće godine biće u obavezi da imaju svoja predstavništva u Rusiji, objavljeno je u četvrtak na zvaničnom sajtu ruske vlade.

Prema novom zakonu, predstavništva moraju „u potpunosti da predstavljaju i zastupaju interese svojih matičnih kompanija“.

Uvodi se i set mera koje će obavezati strane IT kompanije da se pridržavaju ruskog zakonodavstva, ili da se suoče s mogućnošću delimičnog ili potpuno blokiranja njihovog rada, prenosi TAS.

Preliminarna lista kompanija koje bi mogle da budu obuhvaćene novim zakonom uključuje 20 platformi i najveće društvene mreže, video hosting, instant messenger, internet prodavnice i Wikipedia.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...