Nedostatak radne snage primećuje se u sve više delatnosti

Velikoj Britaniji hitno potrebno 800 mesara, obezbeđene i vize na šest meseci

SvetU fokusuVesti

15.10.2021 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Velikoj Britaniji hitno potrebno 800 mesara, obezbeđene i vize na šest meseci Velikoj Britaniji hitno potrebno 800 mesara, obezbeđene i vize na šest meseci
Velika Britanija će zbog nedostatka radne snage i poremećaja u lancima snabdevanja mesarima po hitnom postupku ponuditi 800 viza na šest meseci, izjavio je... Velikoj Britaniji hitno potrebno 800 mesara, obezbeđene i vize na šest meseci

Velika Britanija će zbog nedostatka radne snage i poremećaja u lancima snabdevanja mesarima po hitnom postupku ponuditi 800 viza na šest meseci, izjavio je ministar životne sredine Velike Britanije Džordž Justis (George Eustice), prenosi Seebiz.eu.

Farmeri širom zemlje objašnjavaju da su Bregzit i pandemija virusa Covid-19 izazvali pravi egzodus radnika iz istočne Evrope koji su radili u klanicama i fabrikama za preradu mesa, što je uticalo na gomilanje stočnog fonda.

„Omogući ćemo radnicima iz klanica i fabrika za preradu mesa da, u okviru programa za sezonske radnike, dođu na šest meseci“, pojasnio je Justis.

„To će nam pomoći da rešimo problem prevelikog broja svinja na farmama i omogućiti proizvođačima mesa da obnove svoj proces rada“, dodao je ministar.

Po njegovim rečima, biće potrebno oko 800 mesara. Takođe je izrazio svoje mišljenje da je industrija proizvodnje svinja, a i prehrambena industrija uopšte, zbog pandemije Covid-19, a ne Bregzita, izgubila veliki broj radnika.

„Mogli su ostati, ali je veliki deo njih hteo da tokom teškog razdoblja pandemije bude sa svojim porodicama, pa su napustili Britaniju“, rekao je Justis.

Takođe je najavio da će pravila o prevozu za vozače iz EU biti ublažena i da će tokom dvonedeljnog razdoblja moći u Britaniju putovati koliko žele.

  • Marta

    5.11.2021 #1 Author

    Momenat u kome osoba shvati da zeli da bude mesar je interesantan sa aspekta psihologije

    Odgovori

  • JANA

    25.2.2022 #2 Author

    Ovu vest treba serovati sto vise puta ,kako bi narod video mozda nekome i pomogne …

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...