Radovi mogu da se šalju do kraja godine

Venecija raspisala konkurs za izmeštanje kruzera izvan gradske lagune

EULifestyleVestiZanimljivosti

4.7.2021 10:17 Autor: Marko Miladinović 1

Venecija raspisala konkurs za izmeštanje kruzera izvan gradske lagune Venecija raspisala konkurs za izmeštanje kruzera izvan gradske lagune
Gradske vlasti Venecije pokrenule su javni konkurs za odabir najbolje ideje projekta za izgled, lokaciju i način gradnje mesta na kojem bi međunarodni brodovi... Venecija raspisala konkurs za izmeštanje kruzera izvan gradske lagune

Gradske vlasti Venecije pokrenule su javni konkurs za odabir najbolje ideje projekta za izgled, lokaciju i način gradnje mesta na kojem bi međunarodni brodovi za krstarenje i prevoz kontejnera mogli da pristaju izvan gradske lagune, kao što je to do sada bio slučaj.

Ideje mogu da se šalju do 31. decembra tekuće godine, a nakon toga će stručni petočlani žiri izabrati najbolja tri rada, prenose italijanski mediji.

Pobednik će biti izabran do 30. juna 2023. godine, a pored toga što će po njegovoj ideji najverovatnije biti započeti radovi na izgradnji, dobiće i finansijsku nagradu od 2,2 miliona evra od Ministarstva infrastrukture Italije.

Cilj konkursa je da se ublaže posledice koje po prirodnu sredinu šireg područja Venecije i njene lagune već godinama ostavljaju međunarodni kruzeri, što zagađenjem od goriva, što kroz masovni dotok turista, kao i da se osigura jedinstvenost i izvrsnost kulturne i pejzažne baštine njene teritorije, navele su gradske vlasti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...