(Video) NE OTPUŠTAJTE SVOJE RADNIKE! Ministar Đorđević još jednom apelovao na poslodavce

SrbijaVesti

31.3.2020 12:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

(Video) NE OTPUŠTAJTE SVOJE RADNIKE! Ministar Đorđević još jednom apelovao na poslodavce (Video) NE OTPUŠTAJTE SVOJE RADNIKE! Ministar Đorđević još jednom apelovao na poslodavce
Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević još jednom je apelovao na poslodavce da ne otpuštaju radnike i naveo da je uveren... (Video) NE OTPUŠTAJTE SVOJE RADNIKE! Ministar Đorđević još jednom apelovao na poslodavce

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević još jednom je apelovao na poslodavce da ne otpuštaju radnike i naveo da je uveren da će nakon najave predsednika Aleksandra Vučića da će država pomoći poslodavcima, i većinu otpuštenih radnika vratiti na posao.

Ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež predstaviće danas paket ekonomskih mera za ublažavanje posledica na privredu usled epidemije korona virusa, a Đorđević ocenjuje da će danas donete mere biti u interesu građana Srbije i privrede.

„Verujem da će posle predstavljanja paketa pomoći vrlo mali broj radnika izgubiti posao, a i oni koji ga izgube na nelegalan način, mogu da računaju na zaštitu države. Ukoliko su otkaze dobili kao tehološki višak ili zbog propadanja firme, radnici se mogu javiti Nacionalnoj službi za zapošljavanje i dobiti naknadu u slučaju nezaposlenosti“ , rekao je ministar, dodajući da je siguran da će, nakon okončanja vanrednog stanja, biti posla za sve.

Upis u evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje u poslednjih pet dana, od kada radi elektronsko prijavljivanje, zatražilo je 1.455 ljudi, od kojih se 1.152 prijavilo za korišćenje novčane naknade, rekao je ministar na TV Pink.

Pozvao je ponovo poslodavce da ne otpuštaju radnike i naveo da je uveren da će nakon najave predsednika Aleksandra Vučića da će država pomoći poslodavcima, i većinu otpuštenih radnika vratiti na posao.

„Razumem da su hotelijeri i ugostitelji najugroženiji, ali verujem da će se, posle današnjih mera, promeniti i slika Srbije koju vidimo dan posle vanrednog stanja. Ministarstvo finanisija omogućiće brz oporavak i izlazak iz krize“, kaže Đorđević.

Kada je reč o „odlasku na neplaćeno“, ministar kaže da zaposleni mora biti saglasan sa ovom odlukom, a da je sve drugo protivzakonito.

„Ukoliko neko dobije odlazak na neplaćeno, a sa tim nije bio saglasan, treba da se javi inspekciji rada, javi se generalnom Ministarstvu, a onda ga pripremamo da u sudskom postupku dođe do svojih prava“, rekao je ministar.

Ističe i da se već sada radi na tome sa kojim problemima će se susretati kada prestane kriza. „Hoćemo da napravimo sistem kojim ćemo ranije i brzinski otklonititi probleme“, kaže ministar.


Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...