VIDIMO SE ZA ČETIRI GODINE, PORUČIO PREDSEDNIK SAD Tramp nagovestio kandidaturu na izborima 2024. godine

SvetVesti

3.12.2020 10:26 Autor: Vladimir Jokanović 2

VIDIMO SE ZA ČETIRI GODINE, PORUČIO PREDSEDNIK SAD Tramp nagovestio kandidaturu na izborima 2024. godine VIDIMO SE ZA ČETIRI GODINE, PORUČIO PREDSEDNIK SAD Tramp nagovestio kandidaturu na izborima 2024. godine
Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) nagovestio je na prazničnom prijemu u Beloj kući kandidaturu za predsedničke izbore 2024. godine. Izjava je zabeležena mobilnim... VIDIMO SE ZA ČETIRI GODINE, PORUČIO PREDSEDNIK SAD Tramp nagovestio kandidaturu na izborima 2024. godine

Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) nagovestio je na prazničnom prijemu u Beloj kući kandidaturu za predsedničke izbore 2024. godine. Izjava je zabeležena mobilnim telefonom tokom obraćanja, koje je ličilo na pozdravni govor, a gosti su sa odobravanjem reagovali na njegove reči.

„Prošle su neverovatne četiri godine“, rekao je Tramp okupljenima, među kojima je bilo i mnogo članova Republikanskog nacionalnog odbora. „Pokušavamo da nastavimo još četiri godine. U suprotnom, vidimo se za četiri godine“, naveo je Tramp, prenosi Guardian.

Tramp se u sredu obratio građanima video porukom, za koju je rekao da je „možda najvažniji govor koji je održao“, i tom prilikom ponovio optužbe da su predsednički izbori od 3. novembra namešteni. On je pokazao grafikone glasanja iz više federalnih država na kojima je registrovan ogroman priliv glasova u ranim jutarnjim satima.

„Ako ne iskorenimo strašnu i užasnu prevaru koja se dogodila, onda više nemamo zemlju“, rekao je američki predsednik. Državni tužilac, republikanac Viljem Bar (William Baar) rekao je dan ranije da nema dokaza o sistemskoj korupciji koja bi mogla da promeni ishod izbora. Prema navodima televizije ABC Tramp je u sredu primio Bara u Beloj kući, a njihov razgovor opisan je kao „intenzivan“.

Demokratski kandidat Džo Bajden (Joe Biden) osvojio je 306 elektorskih glasova, a Tramp 232 glasa, ali američki predsednik i dalje osporava regularnost izbora i ne priznaje rezultat. On je odobrio početak tranzicije predsedničke administracije, ističući da će napustiti Belu kuću kada Bajdenova pobeda bude potvrđena u Izbornom koledžu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...