TRAMP NAJAVIO ODLAZAK IZ BELE KUĆE Ide kad Bajdenova pobeda bude zvanično potvrđena

SvetVesti

27.11.2020 09:17 Autor: Vladimir Jokanović 1

TRAMP NAJAVIO ODLAZAK IZ BELE KUĆE Ide kad Bajdenova pobeda bude zvanično potvrđena TRAMP NAJAVIO ODLAZAK IZ BELE KUĆE Ide kad Bajdenova pobeda bude zvanično potvrđena
Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) rekao je da će napustiti Belu kuću ukoliko izborni koledž bude zvanično potvrdio izbornu pobedu Džoa Bajdena (Joe... TRAMP NAJAVIO ODLAZAK IZ BELE KUĆE Ide kad Bajdenova pobeda bude zvanično potvrđena

Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) rekao je da će napustiti Belu kuću ukoliko izborni koledž bude zvanično potvrdio izbornu pobedu Džoa Bajdena (Joe Biden). Tramp je u četvrtak ponovio da ne prihvata poraz na izborima 3. novembra i istakao da će biti „teško“ to priznati.

Prema još nezvaničnim rezultatima predsedničkih izbora Bajden ima 306, a Tramp 232 elektorska glasa, prema sistemu izbornih koledža po kojem se bira predsednik SAD, prenosi BBC. Za pobedu na izborima dovoljno je 270 glasova.

Elektori će se sastati 14. decembra kako bi formalno glasali i verovatno potvrdili nezvanični rezultat, a Bajden bi trebalo da položi predsedničku zakletvu 20. januara.

Upitan da li bi napustio Belu kuću ako bi glasanje elektorskog koledža potvrdilo Bajdenovu pobedu, on je rekao novinarima: „Svakako da hoću. I vi to znate. Ako to učine, onda su oni pogrešili“, prenosi Guardian.

Trampov advokatski tim podneo je niz tužbi i žalbi pred federalnim sudovima država u kojima pokušava da dokaže izbornu krađu, a deo ovih zahteva odbačen je kao neosnovan. Tramp je u ponedeljak dozvolio da nadležne službe započnu predsedničku tranziciju, iako je nastavio da osporava izborni rezultat.  

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...